reede, 31. juuli 2015

MM avalöök täna õhtul


Täna kell 19:24 kohaliku aja järgi ehk siis 21:24 Eesti aja järgi stardin MM sprindi eeljooksule. Ees ootab 3,7 km pikkune rada, kus punkte on olenevalt eeljooksust 16-18. Võiduajaks planeeritakse 13 minutit. Igast eeljooksust pääseb edasi 15 nägu pühapäevasesse finaali.

Soomes tehtud laagri järgselt tegin kaks tugevat lõigutreeningut (kolmapäeval ja reedel). Reedel tehtud lõigutreeningust valutasid reie tagumised lihased veel 5 päeva hiljem ja pidin esialgseid plaane pisut korrigeerima ja esmaspäeval plaanis olnud lõigutreeningu ära jätma. Tagantjärgi on kõik väga hea, kuna valutavad lihased tähendasid minu jaoks ainult seda, et kui ära taastun, siis olen parem kui varem.

Teisipäeva hommikul lendasin Šotimaale ja liitusin ülejäänud sprindikoondisega. Õhtul tegime kerges vihmasajus treeningu. Jooksin rahulikult, kuna reielihased olid veel valusad ja poolikust ööst ja reisimisest oli keha väsinud.
teispäeva õhtune treening
Kolmapäeval tegime Elgini nimelises linnas kaarditreeningu. Tegu oli Suurbritannia koondise kahe nädala taguse viimase testjooksuga enne tähtsaid võistlusi. Minu jaoks sujus treening päris hästi, tegin ainult ühe vale valiku ja natuke kiiremaid liigutusi tehes ei olnud reielihased enam nii valusad, kui seda viimastel päevadel.
kolmapäevane treening
Neljapäeval käisime ametlikul modelil linnas nimega Nairn. Nägime ära millised düünid tulevad sprinditeates ja linna osa peal nägime ära milliseid iseärasusi võib sprindis tulla (lisatud aiad, heinapallidest trepp üle aia, keelualade tähistamine ja muu kaardiga seonduv). Tegin ka ühe kiirema lõigu, et natuke jalga teravamaks saada ja suure hoo pealt kaardilugemist proovida.
sprinditeate düünid

neljapäevane ametlik model
Teekonnad kaardile ja vajalikud analüüsid on saanud tehtud tänu AS Mefole ja Polar V800-le (http://mefo.ee/).

Seega viimane lihv on läinud edukalt ja võin julgelt õhtul võistlusele vastu minna.

Hea ülevaate võistluse kohta saab Eesti Orienteerumisliidu Facebooki lehelt (http://www.facebook.com/EestiOrienteerumisliit)

Kommentaare ei ole: