teisipäev, 24. veebruar 2015

Winter Xdream - Veski Külalistemaja Seiklushunt

Teist nädalavahetust järjest sai pingutatud päris mitu tundi. Pühapäeval toimus Nõmmel Winter Xdream, kus tuli 4 tunni jooksul läbida võimalikult palju erineva väärtusega kontrollpunkte. Liikuda võis joostes, rattal ja/või suuskadel. Viimast ma kedagi tegemas ei näinud, kuna lund oli Tallinna kandis vähe ja olemasolevad suusarajad jääs.
pärast finišit


Tiim „Veski Külalistemaja Seiklushunt“ koosseisus Arvi Anton, Joosep Tammemäe ja mina plaanisime raja läbida esialgu joostes, kuid igaks juhuks võtsime kaasa ka jalgrattad, et heade tingimuste korral mingi osa rajast ratastega läbida.

Enne starti anti aega 15 minutit, et teha rajaplaneering. Tundus küll, et veerand tundi on piisav, kuid lõpuks jäi siiski aega puudu, kuna ükski kirjutusvahend ei tahtnud lõpuks kaardile peale jääda, tõenäoliselt seetõttu, et samal ajal sadas taevast vett. Jõudsime järeldusele, et teeme alguses tiiru ratastega, jätame rattad võistluskeskusesse ja siis ülejäänud raja läbime joostes.

Algus läks meil suhteliselt rabedalt, kuna me ei  suutnud suure hoo pealt infot kaardilt välja lugeda. Tekkis päris palju vigu, mida oleks võinud natukene rahulikumalt asjale lähenedes vältida. Suhteliselt alguses sai rattaga jää peal kummuligi käidud, pärast seda muutus sõidustiil natuke ettevaatlikumaks ja vajadusel sai ratta seljast maha hüpatud või jalga maas lohistades kulgetud.

Kui aega oli kulunud 1:42, jõudsime võistluskeskusse tagasi, et rattad maha panna ja edasi joosta. Kogutud oli selleks ajaks 46 punkti, mis nüüd tagantjärele ei tundu üldse palju. Läbinud olime tolleks hetkeks 26,1km.

Kuna algse planeerimise ajal kirjutusvahendid ei töötanud, siis tuli jooksma minnes teekond uuesti planeerida. Arvestada tuli ka sellega, et meil oli küllaltki palju aega juba kulunud, seega pidime päris palju punkte võtmata jätma, mis esialgu oli plaanis võtta.

Kolmas tund oli füüsiliselt minule kõige raskem, kuna esimesed energiageelid võtsin sisse alles pärast rattasõitu. Murettekitav oli ka parem põlv, mis hakkas valutama kusagil rattasõidu viimases osas. Valu põlves oli pidev ja polnud vahet, mis pinnasel joosta.

Lõpp läks meil kiireks, kuna tahtmine oli võimalikult palju punkte kätte saada enne finišisse jõudmist. Pärast punkti nr 54 käis läbi mitu erinevat plaani, aga lõpuks võtsime ikka sellise variandi, mis ei vastanud meie võimetele, sest viimase punktiga sai minu tõttu tehtud 2-minutiline viga. Lõpus saime veel ka hilinemise eest trahvi, mis võttis meilt 5 punkti. Ent lõpuks polnud sellel vahet, kuna olime taktikaliselt siiski võistluse kaotanud. Oleksime pidanud sõitma pikemalt ratastega ja jätma need alles kaardi teises otsas, vahetusalas (joogipunkt) ning lõpus metsaosa jooksma. Pelgasime, et kaardi lääneosas on teed rohkem jääs, mis oleks naelkummideta liikumise eriti vaevaliseks teinud, kuid kartused olid siiski asjatud. Samuti käis peast läbi ka variant läbida terve rada joostes.
teekond
Piirkond, kus võistlus toimus, oli väga huvitav ja vaheldusrikas, mis tegi planeerimise sellevõrra keerulisemaks, eriti minule, kuna minu kokkupuude antud alaga on olnud väga põgus. Järgmisel korral aga võiksin olla rohkem orienteerumislainel, et ei tekiks nii palju vigu nagu nüüd Nõmmel.

Tulemuseks tuli meil siis 7.koht 143 võistkonna seas. Kokku läbisime 49,2km.






Korraldajate koduleht

Kommentaare ei ole: