teisipäev, 6. oktoober 2015

Lõuna-Korea elamused

Euromeetingu ajal külge tulnud haigusvimm jätkus veel mõned päevad. Enesetunne läks põhimõtteliselt paremaks alles neljapäeval, kui suund tuli võtta Lõuna-Korea suunas. Reede õhtul olin igatahes, 2 tunni bussisõidu kaugusel Soulist, Goesunis kohal. Majutus, elamine, söök on korraldatud kadettide väljaõppe kohas ehk sõjaväe alal.



Laupäeval käisime natuke joostes linna ja kohalikku mäge avastamas. Tempo muidugi rahulik, aga kuna olin viis päeva mitte midagi teinud, siis minul võttis mäkke ronimine ja kõval pinnasel jooks eesmised reielihased täiesti valusaks, nii et veel teisipäeval annavad tunda.










Pühapäeval viidi meid tuurile, kus näidati meile teekultuuri, söögikultuuri ja vaatamisväärsusi seoses ühe jõe ülespaisutamise tagajärjel tekkinud paisjärvest. Päeva ilmestamiseks lisan vähe pilte.











Esmaspäeval avanes esimene ja põhimõtteliselt ka ainuke võimalus minna modelile. Maastik oli väga omapärane. Küllaltki järskude nõlvade ja keerulise läbitavusega. Liikumise tegi keeruliseks ogaliste taimede ja puude rohkus. Läbi torgitud võis saada erinevate väätide, põõsaste kui ka puutüvede vastu minnes. Muidugi võib torkivaid põõsaid mujalt ka leida kui siin riigis, aga vahe on siin selles, et siin torgib terve mets.


Esimese asjana paistab kaardil silma just roheline värv. Neist kõige tume rohelisem on täiesti läbimatu, Kõikidest muudest saab iseenesest läbi. Valget metsa kui sellist tegelikuses ei eksisteerinud, kuna ka seal oli liikumine häiritud. Maastikul liikumist teevad lihtsamaks rohked hauaplatsid, milleni viivad teerajakesed. Mõned rajakesed on väga head, teised jälle kaovad kuhugi ära. Pikemad jooksjad peavad üldiselt suure osa ajast küürus veetma, et taimestikust läbi pugeda. Üldiselt rohelised näitavad nähtavust, mitte läbitavust.










Kohe pärast modelit käisid mõtted läbi, et kuidas saada end enesekindlamalt rajal liikuma ja tervemana tagasi tulema. Üks mõte on vanadel o-sokkidel sääred ära lõigata ja ümber käe panna ja teine idee on rattakindad kätte panna. Ehk siis enne võistlust tuleb veel kostüümid välja valida.

Nüüd täna, teisipäeval, on puhkepäev ja homme hakkavad võistlused pihta. Kavas on kolmapäeval lühirada (4,1km, 25minutit), neljapäeval tavarada (8,9km, 75minutit) ja laupäeval teatevõistlus.

Kommentaare ei ole: