neljapäev, 12. aprill 2012

Rootsi laager – puhas piin


Viie päevaga võib kõike juhtuda. Esimesel treeningul koperdasin pisut ja kukkusin. Täitsa süütu kukkumine, ikka vahepeal jääb jalg kuhugi taha kinni. Esialgu polnud nagu valus ka, aga roided läksid iga järgmise treeninguga pisut hullemaks. Laagri viimasel päeval toimunud teatevõistlusel segas valu juba keskendumist, rääkimata füüsiliselt tagasihoidlikumast jooksukiirusest.

Elamiseks oli meil klubimaja Stockholmi külje all, vaid mõne km kaugusel eelmise aasta Tiomila maastikust. Kaarte jätkus igasse ilmakaarde ja olid lühikese autosõidu kaugusel. Lumeseis oli õnneks rahuldav, vaid 1cm kui sedagi. Mõned sood olid ainult jääkihi all. Üldiselt väga sobilik paik hooaja sissejuhatuseks.

Treeningud läksid seinast seina. Esimesena kaardiga trenn oli mõistlusele täiesti arusaamatu, aga samas juba sama päeva õhtul sujus öine jooks rahuldavalt ja vigu vaid 1,5minutit. Eelmise aasta Tiomila maastikul oli seis veel parem. Üks 10km öine rada ühisstardist läks jälle rabedalt, kuid järgmisel hommikul tuli 80minutit puhaste paberitega. Ühesõnaga on tekkinud tase, kus olen võimeline Eestist väljas tegema rohkem kui ainult ühe hea soorituse lühikese aja jooksul.


Laagri sisse jäi ka kaks võistlust, üks neist kolmandal ja teine viiendal päeval. Esimene toimus suhteliselt Stockholmi keskuse lähedal ja oli lühirada. Maastik oli keerukas, kuna seal palju väikseid teeradu, mida kaardil kajastada ei saanud. Või näiteks umbes 1meetrine kõrgem koht, mis oli 5meetri joonega pandud täisjoonega jne. Kõige hullemini mul ei läinud ja suutsin suuri vigu vältida, aga väiksemaid kaari lipsas ikka sisse. Keskmine pulss jäi selle pingutuse juures veel aeroobse läve alla. Viga kokku umbes 2:20.

Teine võistlus oli teatevõistlus, mis toimus juba pikema autosõidu kaugusel. Kuid selle eest oli konkurents tugev. Jooksin teist vahetust ja langetasin võistkonna konkurentsist. Põhjuseks siis roiete juures valu, mis ei lasknud normaalselt hingata ja segas juba keskendumist. Vigu kokku umbes 5minutit ja kaotus parimatele umbes 11minutit. See mõru pill tuli alla neelata.

Teisipäeval sai Tartus traumapunktis käidud ja selgus, et vähemalt pole mingit mõra, vaid on lihtsalt 5-6roie saanud põrutada. Paranemine võtab umbes kaks nädalat. Nädalavahetusel katsevõistlusest osa võtmine on suure kahtluse all, kuna sellega võin paranemist veel edasi lükata.
1.treening
öine
2011 Tiomila maastik. Tähiseid metsas polnud. Teisest punktist oli  kivi ära veeretatud.
öine
Kolm ringi vigadeta.

Kommentaare ei ole: