pühapäev, 22. aprill 2012

EM-katsevõistlus Lätis ja Jüriöö Vastseliinas


Laupäev oli täis liikumist. Esmalt tuli sõita Riia külje alla Baldonesse, kus toimus Rigas Kausi. Tegu oli lühiraja katsevõistlusega EM-le ja lisaks oli tegu veel WRE võistlusega. Raja kulgesin suhteliselt ühtlases tempos läbi ja lihtsalt üritasin antud kaardijoonist mõista. Järgmine samm kaardijoonistaja poolt oleks panna kõik puud ükshaaval kaardile. Raja esimesel poolel oli selline tunne, et kaarti ei olegi aega lugeda, vaid pidevalt peab vaeva nägema ja vaatama kuhu astuda. Suurim eksimus tuli 18.KP-ga, kus hakkasin eksikombel 13.etappi lugema. Kuna suund oli 13.etapil võrreldes 18.etapiga nihkes, siis kaldusin vasakule ja jäin segadusse. Õnneks mõte nii palju töötas, et sain sealt umbes 40sekundilise veaga minema. Suuruselt teine viga tuli 11.KP rõnga sees, kus läks kaotsi 20sekundit. Seal oli punkt nii üksiku puu juures kui ka 20meetrit eemal orvandis. Sarnaseid juhtumeid võis märgata nii mõnegi teise punkti juures. Ülejäänud „näppu lõikamised“ olid 5-10sekundilised. Kokku tuli 1:50 viga, mis iseenesest ei ole palju antud maastikul(kaardil) ja on kevade kohta päris hea, kui vaid kiirus oleks see, mis ta peaks olema. Roided õnneks jooksu ajal tunda ei andnud.
tulemused
Seda kui palju punkte oli metsa pandud saab näha järgmistelt linkidelt:
1.päeva kõikide punktidega kaart
2.päeva kõikide punktidega kaart (ei jooksnud teisel päeval)
EM katsevõistlus Lätis
Võistluse järgselt tuli suund Vastseliina poole keerata, kus ootas ees traditsiooniline Jüriööjooks. Tervislikel põhjustel jooksin kõige lühemat meeste vahetust. Metsa sain küllaltki heal positsioonil. Üritasin liikuda öisele orienteerumisele vastavalt ehk kindla peale ja võimalusel mööda teid. Kõik see õnnestuski kuni kätte jõudis 9.etapi aeg, kus lugesin end paralleel olukorda. Hakkasin mööda soo äärt minema, aga punkti ei tule ja ei tule. Samal ajal nägin SK100 jooksjat enda vasakul käel. Mõne hetke pärast sain raiesmiku juures paika ja võtsin 2,5minutise lisakuluga punkti ära. Edasi sai natuke üritatud kiiremini joosta, mis muidugi väga ei õnnestunud, jooksin täiesti jõuetult. Lõpuks tuli see kurikuulus augupunkt, mille ohtlikusest olin teadlik ja üritas ka vastavalt toimetada, kuid ikkagi tuli minuti jagu lisa. Kolmandas vahetuses vähendasin vahet liidriga 3:07 pealt 1:34 peale. Või oleneb kuidas vaadata, äkki kaotasin 2minutit edumaad. Edasi läks võistkonnal nii nagu alati, lõpuks platseerusime kolmandal kohal.
tulemused, GPS jälgimine, video
Jüriöö
Teha kaks jooksu ühel päeval ja kuue tunnise vahega polnud kõige kergem ülesanne. Arvestades veel asjaolu, et viimase kahe nädala jooksul olen olnud tõbine ja olin ka laupäeval. Õnneks roided võistluse ajal tunda ei andnud, kuid võistluse välisel ajal küll. Sellegi poolest sai miinimumprogramm täidetud. Nüüd tahaks vaid 100% terveks saada, et ei peaks rohkem end lõhkuma haigena võistlemisega ja et saaks teha mõned väga vajalikud treeningud enne Euroopa meistrivõistlusi. Jäänud on kolm nädalat.
Pilt: Tauno esimest vahetust võitmas. Pildi autor: Andrus Sipsaka.

1 kommentaar:

Markus ütles ...

Lätlased on kaardistamisel küll lolliks läinud. Pool kraami võiks vist minema visata ja ikka oleks üleliia.