reede, 12. juuli 2019

Norra laager

3.-9.juuli osalesin viimases Norra treeninglaagris enne MM-i. Laager kujunes küllaltki intensiivseks, kuna selle aja sisse jäi kaks võistlusstarti, kus mitmetel koondistel määrati nende võistluste põhjal MM-i koondised. Eesti koondis oli põhimõtteliselt juba teada, seega sai neid starte kasutada tugevate treeningutena. Lisaks sai imiteeritud MM kava.

03.07
*Hommikul teel lennujaamast majutusse 64 minutit orienteerumist.
*Õhtul rahulik sörk metsaradadel ja kruusateel - 45 minutit.


04.07
*Hommikul lühiraja eeljooksu imiteerimine. Soojendusjooks kaardiga 13 minutit, o-rada 27 minutit ja lõdvestusjooks 12 minutit. Enam-vähem sooritus, minutine eksimus võinuks olemata olla.
*Õhtul rahulik sörk metsaradadel ja kruusateel - 35 minutit.


05.07
*Pärastlõunal tavaraja võistlus. Soojendusjooks 13 minutit, o-rada 114 minutit, 10 minutit lõdvestust. Esialgu plaanisin rahulikumalt võtta, kuid number oli ees ja jooksin siiski võistlusena. Esimesel pikal etapil ei näinud ringijooksu, teisel pikal läksin meelega otse, kuigi päris võistlusel oleks ringi läinud. Kogu rada oli füüsiliselt paras väljakutse, kuna maastik oli pehme ja tõusu oli korralikult.


06.07
*Hommikul lühiraja modeli imiteerimine. Natuke laugemal ja mitte nii pehmel maastikul joostes ei saanud väga arugi, et eelmisel päeval oli tavarada seljataga. Kokku tuli 36 minutit.
*Õhtul 30 minutit sörki jahutavas vihmasajus.


07.08
*Hommikul toimus lühiraja võistlus. Soojenduseks 15minutit jooksu, nii tee peal, kui ka metsas kaardiga. Võistlusrajale kulus 39 minutit. Sooritus püsis enam-vähem kontrolli all, siit-sealt saaks norida, ainult viimase kaare peal võinuks palju paremini orienteeruda. Kahjuks väänasin teel kuuendasse vasaku jala hüppeliigest raiesmikul. Jooksu see väga ei mõjutanud, kuid pärast oli seis hapu.


08.08
*Hommikul soojendusjooks 4 minutit teerajal, et anda vigastatud jalale aega harjuda, edasi 54 minutit metsas reljeefikaardiga orienteerumist. Aju oli juba eelmistest päevadest küpse ja tehniline sooritus andis soovida.

*Õhtul rahulikumas tempos teatetreening. Rajale kulus 65 minutit. Eriti raja esimesel poolel, kui kaardilt oli võetud ära palju olilist info, oli keeruline end kaardipildis hoida, kuna kaardijoonistaja käekiri oli kahtlase võitu.


09.08
*Õhtul enne lennikile minekut suur teate ühistreening. Soojendusjooks 11 minutit, millest suur osa kaardiga metsas. Teaterada läks 46 minutit. Kohal oli mitmed koondised, näiteks rootslased, prantslased, šveitlased. Olin laagrist nii füüsiliselt kui ajutöö poolest nii väsinud, et suhteliselt alguses tegin ülisuure vea ja mäng oligi läbi. Tagatipuks veel laskumisel jäi jalg kuhugi kahe kivi vahele ja sääreluu sai eest korralikult muljuda. Kuidagi läbisin raja, kuid pärast oli väga valus autoni jõuda.

Laager oli lühike, kuid intensiivne ja pidasin vaimselt vastu lühiraja võistluse lõpuni, sealt edasi läks kõik allamäge. Lühirajal saadud hüppeliigese vigastus vajab natuke rahu, kuid on siiski hästi reageerinud. Teatetreeningul saadud tugev põrutus on paari päevaga üle läinud.

Lühiraja eeljooksu treening, lühiraja võistlus sisendasid enesekindlust, et on võimalik normaalselt orienteeruda küll. Ülejäänud treeningutest on vaja õppust võtta ja teha omad järeldused.

MM-ni on jäänud üks kuu!

Kommentaare ei ole: