esmaspäev, 15. juuli 2019

Eestimaa Suvemängud

Taaskord avanes maakodu lähedal Võrtsjärve äärsetes ilusates männimetsades orienteeruda. Sedakorda Eestimaa Suvemängudel orienteerumises. Võistlusel esindatakse klubide asemel omavalitsusi. Laupäeval lühirajal kasutas kiires metsas jooksmise võimalust üle 300 sportlase ja pühapäeval teates 200 sportlast. Eesti kohta oli seega tegemist päris korraliku suuruse võistlusega.
Teate finišis

Kui alles teisipäeval lõppes Norras treeninglaager ja seal sain pühapäeval hüppeliigese väänamise hakkama ja teisipäeval viimasel treeningul sain sääreluu pihta tugeva põrutuse, siis nüüd juba nädalavahetuseks oli seis selline, et sain täielikult ilma valuta joosta. Hüppeliiges tuli lihtsalt ära toestada teibiga.

Mõlemal võistlusel ei olnud kindlasti nõrk konkurents, kuna kohal oli ka hetke Eesti orienteerumise kuningas Timo. Esimesel päeval tuli Timole kaotust 40 sekundit ja teisel päeval 48 sekundit. Natuke alla poole tunnise raja kohta oli selline vahe hetkel reaalsus. Nii suur on vahe tippsportlase ja saavutussportlase vahel.

Tehnilise soorituse poolest tuli lühirada väga hästi välja. Tagantjärgi ei muudaks mitte midagi. Teatevõistlusel jagus veel põnevust viimasesse vahetussegi, kui koha eest sai võidelda Atsi ja metsas nägi vastusjooksul juba tühistatud võistkonda esindanud Timo. Orienteerumine oleks võinud olla parem etappidel 1, 2, 5, 6, 12 ja 13. Joone järgi justkui midagi hullu pole, kuid kiires metsas võivad sellised joonest eemalolekud saatuslikuks saada.

Tulemuseks siis lühirajal teine koht ja teates tugev esimene koht.

Võistluse koduleht

Lühiraja tulemused
Lühiraja teekonnad

Teate tulemused
Teate teekonnad

Lühiraja poodium

Teate parimad 
Tartumaale sellel korral üldvõit


Kommentaare ei ole: