neljapäev, 16. mai 2019

Laager Norras

Maailmameistrivõistlusteni, mis toimuvad augusti keskel Norras, tundub olevat piisavalt aega, kuid samas ei ole ka. Kuidagi peab füüsiliselt end biolagunev Kristo igaljuhul vormi saama. Kui üks osa on füüsiline, siis teine pool on tehniline ja seda kahjuks Eestis kuidagi korraldada ei ole võimalik. Selleks tuleb võtta ette nii mõnedki laagrid just sinna, kus võistlused toimuvad.

Juba eelmine aasta sai augusti lõpp septembri algus kaks nädalat Norras veedetud, mille sisse jäid ka mõned MK stardid. Nüüd mai alguses oli teine laager koos koondisega, mis kestis üheksa päeva. Esimesed neli päeva Oslo juures, millest kaks olid võistlused. Ülejäänud viis päeva juba MM võistlusmaastikel lähemal Sarpsborgis.

Oslo kohaliku klubi Nydalens  SK treening. Kaardilt on teerajad ära võetud. Vahetult sellest kaardist läänesuunas jääb kuulus Holmenkolleni suusakeskus. Etapil 4-5 seljataha vaadates paistis kogu Oslo.

Teine treening Oslo juures. Antud treening on sellest kaustast välja tõmmatud, mida kohalikud teevad hommikuvõimlemise eest ehk siis kohalik o-morgen ehk o-hommik, kus tööpäeva hommikuti kell 8 hakkab treening. Ilmselgelt pole selliste võimalustega võimalik nõrgaks jääda.


Lühiraja võistlus. Norrakatel oli see võistlus katsevõistlus. End sooritus jäi lahjaks. Tekkis erinevaid pisivigu, kuni selleni, et ühel etapil kaotasin pea täielikult, lõpus pigem juba lonkisin.

Tavaraja võistlus. Ka see oli norrakatel katsevõistlus. Kui lühirajal tundsin raja esimeses pooles natuke kergust jalgades, siis sellel korral oli täiesti jõuetu liikumine juba soojendusel. Ilmselt küllaltki pehme maastik oli oma töö teinud.

Mingite arvamuste põhjal kõige sarnasem treeningmaastik MM-le.

Suunatreening.

Lõigutreening.

Mikroorienteerumine.

Orgude ralli.

Kommentaare ei ole: