esmaspäev, 22. aprill 2019

Finnspring WRE tavarada ja teade

Jalg kannatab aga rohkem koormust, vähemalt esialgu. Kahe võistlusnädalavahetuse vahepealse aja veetsin Soomes, kus tegin neli o-treeningut ja ka esimese lõigutreeningu staadionil. Vahepeal tunnen vigastuse koha peal kerget kangust, kuid mitte valu. Näib, et põletikuvastane tabletikuur on mõjunud hästi. Kuid vaatamata positiivsetele arengutele pean säilitama külma pead ja mitte liiga kiiresti koormust lisama.

Suurim koormus ja risk vigastatud jalale oli nüüd laupäeval toimunud Finnspringi tavarada, mis oli ühtlasi WRE. Raja pikkus 16km, mööda teekonda 17,9km Viimati läbisin nii pika distantsi septembris. Enesetunne oli vähemalt raja esimeste km järgi parem, kui eelneval nädalavahetusel Ankkurirastil.

Esimese punktiga kohe minutine viga, kuna ei lugenud piisavalt infot välja ja puudus ründepunkt, mille najalt punkt sujuvalt ära võtta. Järgmised kaks etappi sujuvalt. 4. ja 5. etapi lahendan ära, kuid taas punktiga raskusi. 7.punktis püüdsid mind 2 (Nakonechnyi) ja 4 minutit (Taivanen) hiljem startinud kinni. Nad liikusid märgatavalt kiiremini, kui mina, kuid võtsin end kokku ja lasknud neil eest ära joosta.

Pidin hakkama pingutama täielikult oma mugavustsoonist väljaspool. 10.punkti juures sai meid 6 minutiga kätte vanameister Novikov. Kuid kohe järgnes liblikas, kus mina ja Taivanen läksime ühele kaarele ja vene mehed teisele. Rippusin ikka veel järel, ise selgelt raskustes. Õnneks nii palju oli veel pea selge, et hoidsin pidevalt end kaardis. 15.punktile peale minnes vajus Taivanen kaljude vahel natuke eest ära ja jäin üksi. 16.punktiga tegin veel vea. Nii suundusin teisele liblika kaarele üksi.

Üksi joostes ikka üritasin edasi pingutada, ei jäänud päris loorberitele puhkama. 19.punktis võeti püüdis mind 8 minutit hiljem startinud, hilisem võitja,  Kuukka kinni. 20.punktiga oli Taivanne vea teinud ja sain taas tema vahetuslähedusse. Järgnes pikem teejooks, kus konkurendid pigem vajusid eest ära. 23.punkti sisenedes nägin veel korraks Taivaneni punktist väljumas. Olin selgelt üksi jäänud ja alustasin jõuetuna viimase punkti poole liikumist.

Poolel etapil märkan, et ma ei olegi teel viimasesse, vaid hoopis vaatepunkti. Olin täiesti läbi. Vaatepunktist väljudes tuli tagant sama vana vene punt, kellega koos sai liblikasse sisse mindud. Üritasin küll natuke järel püsida, kuid nad vajusid eest ära. Viimase kaarega kaotasin 2 minutit juurde, kuid visa hing pingutas siiski lõpuni.

Lõpuks võitjale Kuukkale kaotust 12 minutit ja 32.koht. Neli kuud on MM-ni aega, selle ajaga on vaja see vahe tasa teha ja kes teab, äkki ka enda kasuks keerata. Tegemist on kohe kindlasti kõrge eesmärgiga, kuid kui jalg saab terveks ja kannatab jooksutreeninguid, siis ei kuulu see utoopia valdkonda.
Tavaraja järgne fotosüüdistus - siiski omal jalal.


Tulles veel korra tagasi antud tavaraja pingutuse juurde, siis just midagi sellist keha vajaski. Sellist rasket ja ebamugavat pingutust, mis aitaks organismi lahti lõhkuda järgmiste võistluste ajaks. Sisuliselt kogu talve jooksul jäid intensiivsed treeningud tegemata, mille tõttu on nüüd ka palju raskem kõrgema pulsiga end liigutada.
tavaraja tulemused
tavaraja vaheajad
tavaraja teekond

Terve tavaraja järgse õhtu olin täiesti läbi, kuid järgmisel päeval ootas ees juba uus katsumus, Viestiliiga 2.osavõistlus. Joonel oli 111 3-liikmelist võistkonda ja mina jooksin 1.vahetust. Teadsin, et sellest head nahka ei tule ja ei tulnudki. Kui muidu suudan parema vormi puhul esiotsas madistada, siis sellel korral olin selgelt statisti rollis.

Keha oli niivõrd läbi, et juba stardikiirendusest alates oli tunne nagu see oleks eelmise päeva tavaraja jätk. Liigutasin, kuid edasi ei liigu. Orienteerumis suutsin raja esimesel poolel edukalt kontrollida ja nüüd hiljem vaheaegadest saan näha, et liikusin umbes kohal 30. Amatöörist korraldajad olid enamus punktidesse pannud ainult ühe jaama ja see tekitas korralikku trügimist ja sealjuures ka ajakadu, kuna lihtsalt pidi oma hetke ootama.

Vaatepunktiks olin täiesti läbi ja järgneval etapil ei liikunud kõige sujuvamat trajaktoori pidi ja lõpuks punktiga ka veel väike kaar. Kuid mingi rongi lõpus ma viimaseid punkte sain joosta ja lõpuks andsin vahetuse üle 4 minutise vahega liidrile ja kohal 54.
teate tulemused
teate vaheajad
teate teekond

Mõlemad stardid olid füüsiliselt äärmiselt rasked, kuid samas väga vajalikud. Nüüd tuleb anda kergemat koormust, et keha taastuks antud võistlustest uuele tasemele. Juba järgmisel nädalavahetusel ootab ees kevadine suur teatevõistlus Tiomila Lõuna-Rootsis. Vahetus pole veel teada, kuid enda jaoks olen välistanud pika öise vahetuse.

Kommentaare ei ole: