esmaspäev, 9. aprill 2018

Hooaja avastart Võru külje all


Aprillis tehtavad stardid on alati oodatud, eriti kui talvel kusagil lõunas peesitamas pole käinud. Treeningud on õnneks talvisel ajal sujunud mõnusas rütmist, ei midagi ekstra head, kuid samas häbenema ka ei pea. On mille peale hooaeg üles ehitada. Kiiremate liigutustega olen teadlikult tagasi hoidnud, mille tõttu füüsiline vorm ei ole veel see, mis see olema peaks mais ja suve hakul.

Karjalaske ja Lihavõttesprindi nädal tuli jooksukilomeetrite poolest kõige uhkem, lausa 114km. Kogu ettevalmistuse jooksul üle 100 pole number jõudnud, seega sai võistlused üle elatud päris korraliku koormuse pealt. Seda siis minu jaoks, mõne tugevama looma jaoks võib see number olla õige armetu.




Esimesel päeval toimus Karjalaskevõistlus ühisstardist. Terve talve trenni rüganud mehepojad said torud tühjaks joosta. Rajameister oli koosjooksmise hajutamiseks kasutanud kahte liblikat - üks kohe raja alguses ja teine lõpu eel. Jäin kohe alguses üksi jooksma, sisuliselt pärast vaatepunkti sain alles paar üle järve  jooksjat kätte (järvel jooksmine oli juhendi järgi keelatud), kuid siiski jätkus jooks tagaajajana, kus umbes 30 sekundit eespool töötas ikka veel tandem Ats ja Sergei. Minu õnneks teine liblikas pakkus suuremat väljakutset ja sain mõlemast mööda. Justkui tundus, et tandem on seljatatud, oli selja taha jõudnud Marek, keda viimati nägin esimeses punktis ja kes oli siiani radarist täiesti kadunud. Viimase punkti suunas joostes ei suutnud jalad muud teha kui kolme sekundilise vahega Mareki järel üle joone kulgeda.
tavaraja teekond
Viimase punkti poole teel. Mareki vastu jäin sellel korral jõuetuks. Pilt: Edith Madalik.

Finišisirgel. Pilt: Edith Madalik.

Teisel päeval oli kavas eraldistardist lühirada. Enesetunde poolest tundsin end palju paremini kui laupäevasel tavarajal, kuid oma pitseri pani hunnikus pisivigu, mida kokku kogunes peaaegu 2 minuti jagu. Eriti jäävad kripeldama viimase rohelise mäe otsas tehtud tehnilised praagid, mida saanuks paremini lahendada.
lühiraja teekond

tulemused


võistluste koduleht

Kokkuvõttes siiski rahuldav esimene nädalavahetus. Ei mäleta, et oleksin kunagi aprillis sellise koormuse pealt võistlustele peale läinud. Näis, mis edasi saab ja kuidas vorm järjest paremaks hakkab minema. Järgmine nädalavahetus võistlen Soomes. Laupäeval on kavas lühendatud versioonis tavarada ja pühapäeval lühiraja, mis omakorda on ka WRE.

Kommentaare ei ole: