kolmapäev, 17. september 2014

EMV pikk rada - kullatud sünnipäev

EMV pika raja päeva olin oodanud pikalt. Pole palju neid võimalusi, kus on võimalik omale sünnipäeval kingituseks kuld võita. Kui registreerimine oli läbi, siis olin põhimõtteliselt kindel, et keegi ei suuda mind takistada.

Tegin kõik, et tegu oleks puhtalt minu päevaga. Võtsin kaasa piisavalt spordigeele, et kustumist vältida. Umbes iga poole tunni tagant neelasin ühe sisse. Üheks taktikaks oli ka kaardilt legendi väljä lõikamine ja kahte legendihoidjasse panemine, kuna punkte oli palju: 48. Nii olingi stardis käärid käes ja lasin konkurendid minema.

Rajameister, René Post, oli alustanud rada kohe hajutusega, seega selge ülevaade oma kohast puudus esimesed 55 minutit. Alles siis läks rada üheks ja sain Sandriga kokku. 2 etappi kulgesime nii, et Sander juhtis etapil, kuid punktini jõudsin ikka mina enne. Neist järgmisel kahel enam julhtohjasid ei raatsinud üle anda ja tuligi etapp, kus tegime erineva rajavaliku, mis osutus murdepunktiks kogu võistluse juures. Läksin oma teed.

Aga kuna enamus rada oli veel ees, siis tuli teha veel kaks liblikat õiges järjestuses ja kindlustada see, et raja lõpus kustumist ei tekiks. Kõik see õnnestus edukalt ja üle finišijoone võis selg ees joosta. Suur edu  järgmise võistleja ees tuli minule muidugi üllatusena. Nii eelmine kui ka see aasta kuulus teine koht Andreasele. Kui eelmine aasta oli vahe kerge minut, siis nüüd 29 minutit!
Tulemused
GPS

Oma sünnipäeval võita on vägagi magus. Eriti kui veel selle juures tiitlit kaitsta. Ja et kuupäevale 13.09 veel vürtsi juurde panna, siis ka Evely suutis põhiklassis kulla võita, ka temal oli samal päeval sünnipäev. Seega ajalugu on tehtud.

Minu jaoks oli rajal raskeimad kohad esimesed ja viimased pool tundi. Alguses sellepärast, et polnud sooja teinud ja oli vähe risune mets ning viimased minutid selle tõttu, et väsimus hakkas peale tulema. Väikseid orienteerumisvigu tuli ka, kuid need olid väga marginaalsed arvestades raja pikkust. Kuid kokkuvõttes ei ole nurisemiseks põhjust. https://docs.google.com/file/d/0B58GyKlPhipkeldoQWVFZW5WNFU/preview

Järgmine start Soome MV sprindis ja teates.




Kommentaare ei ole: