teisipäev, 10. september 2013

EMV sprint

See võit läheb kordamisele järgmine aasta. Pilt kopralt.
sprinditeade
Läinud nädalavahetus kulges puhtalt sprindi tähe all. Laupäeval käis OK Ilvese võistkond Kanepis sprinditeatega tutvumas ja jalgu natuke sirutamas järgmise päeva EMV sprindiks. Kanepi alevikus midagi keerulist polnud, oli paar parem-vasak varianti ja kahe punkti puhul pidi legendi vaatama. Füüsiliselt oli minek jõuetu, neljapäevasest lõigutrennist polnud keha veel taastunud. Muidugi ei lasknud ma kogu auru välja, vahepeal võtsin rahulikumalt.




Pühapäeval olin valmis endast kõik andma. Esimene etapp rahulikult, edasi sai jalgadele julgemalt valu antud. 2-8.etapp olid küllaltki lihtsad, ei tekkinud isegi ühtegi rajavaliku võimalust, võta ja lajata. Ma ei tea miks, aga millegi pärast lugesin liiga palju kaarti nendel etappidel, võinuks lausa kaks korda vähem lugeda ja kiiremini joosta, midagi keerulist ju polnud. 9.etapil jäin veel rohkem kaardilt infot välja lugema, et kas saab poole etapi peal üks maja varem sisse keerata või mitte. Aga mitte kuidagi ei saanud aru, kas on keelatud ala ees või mitte. Selle väärtusliku aja oleks võinud kasutada hoopis selleks, et kuidas järgmist kolme etappi joosta. Etapid 9-12 osutusidki minu jooksu madalhetkeks. 10.punkti juurde jooksin tupikusse. 11. etapil ei suutnud mina küll välja lugeda, et saab tunnelist läbi ja jooksin tunduvalt pikema variandi. 12.etapil ei tundunud midagi keerulist olevat, et küll see orvand vastu tuleb kui suunaga õigesti minna. Aga ei, etapi keskel oli keset valget metsa tuulemurd, sadasin sinna peaaegu sisse, kuid otsustasin siiski natuke ringi keerutada. Edasi sain jooksu taas sujuma, ainult etapil 16 jäi suund vaatamata ja tegin arulageda kaare poollagedal. Lõpus tuli viimanegi piisk välja pigistada oma jõuvarudest. Lõpus üritas küll konkurent (Aadli) mind eksitada, kuid ei viinud see mind rivist välja. Vaatasin küll mitu korda rohkem kaarti, kas ikka võtan õige punkti või mitte.
Teel viimasesse punkti. Pilt kopralt.
EMV sprint
Kõik ukerdamised kokku lüües, oleks võinud raja läbida 20-25 sekundit kiiremini. Aga kuna rada on tervik, siis loeb ainult see, mis tulemusega ollakse finišis. Seekordne rada jagunes sisuliselt kolmeks: alguses linnas, siis metsas ja lõpus suusaradade juures. Linnas said paljud hakkama, metsa üleminekuga said juba vähesed hakkama ja lõplikud vahed rebiti sisuliselt vahetult enne staadionile sisenemist. Need rütmivahetused tuleb ära tabada.

Hea meel on selle üle, et Ilves võttis kaksikvõidu, viimase 10 aasta jooksul pole igatahes EMV arvestuses midagi sellist juhtunud. Kuna viimati midagi sellist üldse juhtus?
Esikolmik. Pilt kopralt.

Nüüd panen paar sõna selle kohta kirja, et mis selle võistluse juures lisaks oma sooritusele häirima jäi. Orienteerumise algab kaardist ja kui selle juures on probleeme, siis jätab see võistlusest väga mõru maigu suhu. Hetkel häirisid kaardi juures järgmised asjad:
* Kaardi loetavus. Ei ole vaja kaarte trükkida sellises kohas, kus ei suudeta tagada erinevate värvide omavahelist kontrastsust ja toonid ise on moondunud. Näiteks ülimalt keeruline oli aru saada, kas hekke võib ületada või mitte. Või siis õuealad, mis ei eristunud peaaegu üldse kollasest värvist, eriti veel jooksu pealt kaarti lugedes. Ei ole vaja sente kokku hoida kaartide arvelt. Eriti veel sprindis, kus on palju keelatuid asju, mis on vaja kaardilt välja lugeda.
* Õueala märkimine pesunööride ümber. Kellele, milleks? Näiteks esimese punkti järel olnud situatsioonis oli heki ja pesinööri vahel mitu head meetrit niidetud muru ja suur osa lasi sealt otse üle. Kaardil on aga kõik julgelt keelatud alaks märgitud.
* Punktirõngad nihkes. Näiteks punktid 16 ja 21.
* Legendi järgi võimatusse kohta pandud neljas punkt.

Lisaks veel punkt prügimäel (53), stardi kokku pakkimine enne viimase võistleja startimist ja laada pidamine kohtunike vahel. Karantiinis oleks võinud samuti olla rohkem kui kaks WC-d paarisajale jooksjale.

Ja lõpetuseks. Tore oli pressiteatest lugeda, et sain Kenny käest ka eelmine aasta EMV sprindis pähe. Õnneks või kahjuks ma eelmine aasta EMV sprindis ei osalenud.


Järgmise sprindini!

Kommentaare ei ole: