kolmapäev, 18. juuli 2012

3000m 9:06

Koht: Kangasala
Kuupäev: 18.07.2012
Ala: 3000m
Üritus: Kangasala SK meistrivõistlused/ rekordi talgud.

Tuli uus rekord 3000meetri jooksus. Eesmärk oli joosta alla 9minuti, kuid ei suutnud soolojooksu tehes nii palju endast välja võtta. Jooksu ajal keerutas korralik tuul, mis ei loonud just kõige paremaid tingimusi. Eelmisel aastal kui ma enne MM sama jooksu tegin, siis tuli aeg 10sekundit kehvem. Ka tollel korral oli tegu treeninguga, kuid siis sain kasutada jäneste abi.

Üks kuldsuu kunagi ütles, et kui 3000m alla 9minuti ei jookse, siis tiitlivõistlustel sprindile asja ei ole. Nüüd on koondises selline seis, et MM-l Šveitsis ei jooksnud ükski Eesti mees sprinti. Lisaks sellele jääb veel meestel vastupidavusest puudu, tavaraja eeljooksus jäi üks koht kasutamata.


4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma ise imestasin ka, et miks kedagi sprindile välja ei pandud- kas rahad on otsas või keegi ei soovi???
Kristo, sinu seis ei ole praegu nii kehv, et sa ei oleks võinud sprindis soliidset jooksu teha. Oleksid võinud tavarajal ka tühja lünga täita- oled kevadisest jamast ilusasti välja tulnud.

Ats

Anonüümne ütles ...

Tore, et oled uue hingamise enda jaoks leidnud ja liigud kiiremini, kui kunagi varem. Paraku paistab sinu postitusest minu silmis väike kibestumus.

Tõenäoliselt oleksid siiski MMi sprindile peafavoriidid enne sind Raido Mitt ja Kenny Kivikas. Miks nemad? Olen veendunud, et nad on 3k sinust kiiremad. Kenny on tõenäoliselt üldse kiireim orienteeruja Eestis antud hetkel.

Jõudes tavarajani, siis kestvusest ainult ei piis orienteerumises. Mulle ei meenu ühtegi rahvusvahelist tiitlivõistlust, kus sa tavarajal ruulinud oleksid. Jooksukiiruse pooles ju isegi võiksid aga tehnika veab alt.

Mis ma öelda tahan on see, et vala oma nördimus ning sportlik viha trennis välja. Lõpuks ehk orienteerud nõnda, et metsast pilpad taga, kõik eeldused on sul olemas. Sellel aastal agu sul MMile asja ei olnud.

Kristo ütles ...

Ma ei ole kordagi oma jutus maininud, et mina peaks nüüd MM-l osalema.

Loodetavasti pole anonüümne ise kibestunud, et ei saa enam rahvusvahelisel tiitlivõistlustel osaleda. See võib päris valus olla.

Teinekord võiks täiskasvanud inimene võtta julguse kokku ja kirjutada oma nime alt kommentaari. Või on sotsiaalne surve nii suur, et tekib kartus ja tänaval hakatakse näpuga näitama!?

eduardp ütles ...

Paistab, et Sind karastatakse karmiks spordieluks. Kui haiget tegi, ju siis pole valmis veel üle laipade minema :)
3000m alla 9min on hea eesmärk, aga see pole ju veel midagi. Näit Bertuks jooksis 2010 8.42, kuid sprindis ta end raiskama ei hakka, ju ei pea võimalusi suureks. Või ei pea seda tõsiseks distantsiks.

Igal juhul head trenniindu!