pühapäev, 7. august 2011

Tallinna MV tavarada ehk nädal MM-i tavaraja eeljooksuni

Ligi kahe kuu pikkune Soome väisamine sai läbi ja enne tähtsai
d võistlusi tegin ühe stardi ka kodumaa pinnal. Selleks, et mõista aeglast kulgemist Tallinna MV-l, pean tutvustama kolm päeva varem tehtud tühjendustreeningut. Kolmapäeval tegin elu raskeima tõusutreeningu, mis kestis üks tund, kilomeetreid kogunes u11,3 ja tõusumeetreid u750. Jooksin kolm korda ühte ringi ja siis natukene peale. Aga see ring, mille endale kokku keerasin oli puhas piin. Tõusud olid nii järsud ja pikad, et juba teise ringi esimeses pooles oli tahtmine alustada kõndimist või siis lausa pooleli jätta. Nüüd hiljem ei mõista, kuidas suutsin üksinda selle vastu pidada. Kuid ära tegin ja loodetavasti võib kasu varsti näha.

Laupäeval proovisin eelmise aasta EMV pika raja maastikku Vooset uuesti. Ei tea, aga eelmine aasta tundus antud maastik kuidagi ilusam ja läbitavam. Võimalik, et Soomest tulles on kontrast pisut suurem. Tehniliselt sujus orienteerumine rahuldavalt, ainult viimasesse punkti minnes sai poolel etapil vales suunas mindud. Hakkasin kauguses lagedat ala nägema, aga suunda samal aja ei jälginud ja nii liikusingi valesse kohta. Füüsiliselt oli terve rada üks kulgemine. Ei mingit kergust ega kiirust. Kui ka teel üritasin joosta kiiremini, siis ei õnnestunud. Hetkel nii ilmselt pidigi olema, tühjendustreeningust taastumine võtab pisut kauem aega.

Teisipäeva lõunal teen veel ühe trenni staadionil. Plaan on joosta 3000meetrit võimalikult kiiresti ja kindlasti kiiremini kui 9:29. Kes soovib ühineda, siis võtku ühendust!

Kommentaare ei ole: