reede, 13. mai 2011

Hooaeg on käima tõmmatud

Talve lõpus tekkinud põlvehäda on seljatatud ja metsas on mütatud rohkem kui paar korda. Hooaeg algas lumevabas Lätis, kus tuli 22tunni jooksul teha kolm starti: lühirada, sprint, tavarada. Olin vaevu nädala jagu jooksnud, seega jooksmine kui selline oli ülimalt vaevarikas. Tehniliselt olid sooritused konarlikud, aga hooaja esimestest metsas orienteerumistest ei tasunudki midagi hiilgavat oodata.


Järgmise nädala veetsin Soomes, kus sai neli korda orienteerutud. Nendest kaks korda 20cm lumes või siis veel natuke sügavamas, aga selle eest oli tehniliselt keerukas ja pakkus kõvasti rohkem kui näiteks Kaagveres uitamine. Nädala lõpus toimus ka üks ühisstardist võistlus lumevabal maastikul. Füüsiliselt suutsin liidrite tempot kannatada ainult pool rada, rohkemaks polnud keha nõudlikul maastikul valmis. Kuid nädalaga oli toimunud siiski märgatav areng.
tulemused

Nüüd tuli teha paar starti öises metsas. Esimene neist toimus Värskas, kus sai nauditava jooksu teha Jüriöö jaoks Keilas. Läbitavuse poolest on need kaks maastikku väga erinevad, kuid öine mets on öine mets. Jüriööl ei jooksnud ma enam esimest vahetust nagu olin seda teinud viimasel neljal aastal, vaid mind ootas viimane vahetus. Esimesest neljast vahetusest pooled olid õnneks teinud korralikud sooritused ja see andis võimaluse siiski mingit tulemust jahtida. Tõstsin võistkonna viiendal kohalt teiseks ja võtsin ühe mehe poolt väga ihatud vahetuse parima aja enda nimele. Füüsiliselt oli see esimene start, kus tundsin, et need jalad suudavad ka terve raja kiiresti joosta.




tulemused(Põlva öine)

tulemused(Jüriöö)


Teatevõistlused ei toimu ainult Eestis, järgneval nädalavahetusel toimus Tiomila Stockholmi külje all. Esialgu olin pandud 9. vahetust jooksma, kuid kohale sõites toimus muudatus ja pandi jooksma 8.vahetust, mis oli mõni km pikem ehk siis 12,5km. Nii startisin hommikul kell kuus rada läbima. Esimese punkti minnes sõitsid tagant sisse Roman Efimov ja Jerker Lysell. Nii tekkis väike grupp, kus puhkust ei antud. Leidus kohti, kus endale tundus, et vaevu ripun nende sabas. Õnneks leidus ka neid kohti, kus sain isegi ohjasid hoida. Kiirus oli koos joostes küll hea, aga kõik vead tuli ka pundiga ära teha ja neid ikka jagus. Enne lõppu lõin sääreluu ära ja jäin pisut maha ning tegin paar arulagedat kaart. Tasuks vahetuse 29.aeg, kuid pundiga oleks mõned kohad eespool olnud, kuid oleksid siiski ei loe. Kokku oli lollusi kolme minuti jagu, kuid füüsiliselt oli kõik rahuldav.

Pärast Tiomilat oli plaanis järgmine start teha EMV lühirajal, aga kuna asjaolude kokku sattumisel jäi Lõuna-Eesti karika päev koolist vabaks, siis läksin joonele. Tegu oli stardiga, mida oli kohe hädasti vaja lühiraja jaoks. Orienteerumisrütm oli kohati päris hea ja tihedamatest kohtadest läbi jooksmine tuli ka juba välja. Nüüd võib rahuliku südamega minna laupäeval starti, kuna põhiline on tehtud ja võrreldes eelmise aasta sama hetkega on seis palju parem.
tulemused

Kommentaare ei ole: