teisipäev, 10. juuli 2018

Viimased katsevõistlused MM-ks

Lühirajalt

Hooaeg on siiani kulgenud küllaltki edukalt. Alates EMV lühirajast olen näidanud nii kiiruse kui ka orienteerumistehnilise poole pealt häid sooritusi. Nüüd viimasel nädalalõpul toimusid viimased katsevõistlused Lätis toimuvate maailmameistrivõistluste jaoks. Õnneks need võistlused toimusid otse karukoopas ehk just kõige sarnasematel maastikel, mida korraldajad said pakkuda.

Programm nägi ette järgmist:

  • reedel sprint Limbazis
  • laupäeval lühirada Ligatnes
  • pühapäeval tavarada Ligatnes
Limbazis sprintimas

Reedene sprint tuli küllaltki lihtsalt ja pärast jooksu oli tunne, et nüüd võinuks sama kiirusega veel edasigi joosta. Tagantjärgi joont vaadates ja rajaanalüüsi tehes midagi suurt silma ei jäägi, põhimõtteliselt tegin teoks selle, mida planeerisin. Sujuvus jäi pigem just selle taha, et tegemist oli kolmanda sprindi stardiga hooajal. Esimesed kaks olid Euroopa MV-l mai alguses, kui jooksin sprindi eeljooksu ja sprinditeadet. Kokku läks kaduma koos paari vale rajavalikuga umbes 15-20 sekundit. 

Ühtlasin tagas see sooritus kõikide sprindimeeste ees katsevõistluse võidu.

Sprindi katsevõistlus
sprindi tulemused

Lühirajal samm nii lennukas ei olnud, kuid üldine füüsiline tase oli piisav, et rada soliidselt läbida. Tehniliselt hoidsin sooritust kontrolli all ja midagi suurt ei teinud, ühe suure erandiga. Nimelt punktist 14 välja minnes sain võsas väikse sutsu herilaselt/mesilaselt/vapsikult/vms putukalt. Kuna suminat oli rohkem kui ühe putuka jagu, siis panin suhteliselt suvaliselt sealt minema, selle juures muidugi suunda ja kaarti vaatamata. Lõi see muidugi rütmi sassi, esialgne otsemineku plaan vahetus teejooksu variandiks ja sealt jäi suund võtmata ja tegin poole minutise haagi, enne kui august punkti sain kätte. Kokku selle etapi peale 45-50 sekundit kaotust. Mis seal ikka, juhtub, kuid rikkus hea jooksu ära.

Võrreldes enda teekonda teiste riikide sportlastega, siis nii mõneski kohas teekonda natuke etapijoonele lähemale tõmmates, saab ajast vähemalt minuti maha võtta. Hea tagasiside, mida juba MM-l ära kasutada. Ühtlasi oli tegemist taas katsevõistluse võiduga.
Lühiraja katsevõistlus
lühiraja tulemused
eestlaste GPS lühirajal

tavarajal sörkimas
Pühapäeval toimunud tavarada oli justkui nagu kirsiks tordil. Kahjuks ei saanud/suutnud ennast rahuldavat sooritust näidata. Eelmisel päeval putukalt saadud nõelamine oli kogu vasaku reie sisekülje, natuke tagant ja eest ka, punaseks ajanud, tursesse ja tegi valu. Kõik see ei lasknud öösel magada ja unetunde jäi napiks. Ka rajal andis kahjuks tunda. Lisaks on paar nädalat kummitanud rögakoha, mis lühematel distantsidel ei mängi nii suurt rolli, kuid pikemal võistlusel jätab oma jälje. Kuid see ei ole veel kõik, sellele kõigele lisaks ei soovinud toit sees püsida ja juba kolmandasse ning siis ka kuuendasse punkti minnes tuli peatus teha. Sellele kulus juba minut.

Kõige selle valguses suutsin küllaltki hästi end orienteerumislainel hoida ja midagi suurt vigade suhtes korda ei saatnud. Füüsilise poole pealt oli tegemist kindlasti selle hooaja kõige kehvema stardiga. Kui on nii palju segajaid korraga, siis jätab see ka tugevale organismile jälje. Kui nüüd sai 16,1km rada läbitud 1:52, siis igal teisel päeval olen valmis sellise raja läbima alla 1:45. Kusjuures üllatav oli see, et füüsilist ära kukkumist ei toimunud, vaid raja viimases osas oli pigem tunne, et nüüd jõuab pisut ka joosta.

Eesti meeste omavahelises seisus suutsin platseeruda teisele kohale. Täpselt sama vahekord oli ka esimesel tavaraja katsevõistlusel, milleks Balti MV.
Tavaraja katsevõistlus
tavaraja tulemused
eestlaste GPS tavarajal

Taset on näidatud ja peaksin olema ainuke Eesti sportlane, kes saab sisuliselt startida kõikidel MM-i distantsidel. Jääb vaid loota, et koondis pannakse paika ausatel alustel.

Sellel ja järgmisel nädalal keskendun rohkem veel mahule ja siis ajan lõpuks vormi ka teravaks.

Kommentaare ei ole: