kolmapäev, 21. detsember 2016

Koondise sprindisuunitlusega laager Tartus

Detsember pole spordi koha pealt kõige paremini käima läinud. Kuu alguses kutsuti mind kogu nädalalõpuks Eestis meedialaineid tekitanud äkkõppusele. Muidu tore ja vajalik ettevõtmine, kuid spordile see kaasa ei aitanud kuidagi. Pärast õppust kuni praeguse hetkeni ongi tervis olnud väga kahtlane, millele loodan varsti lõpu panna. Vahepeal olen käinud jooksmas ja kõndimas, et lihtsalt toonust üleval hoida.

Kõigest sellest olenemata sai osaletud kodulinnas toimunud koondiselaagris, kus oli sellel korral rõhuasetus sprindil. Reedest pühapäevani oli kavas intensiivne programm, kus treeningud vaheldusid tarkuseterade kogumisega loengutes. Kindlasti andis see treeningkogunemine hea võimaluse oma peas sprindi olemus paika panna.

Reede õhtul toimus sissejuhatuseks rahulik sörkjooks ümber MM-i sprindi keeluala. Laupäeva hommikul jooksid tugevamad 3000 meetri testjooksu TÜ spordihallis. Atsi ja Kenny omavaheline pingutamine andis tulemusteks vastavalt 8:54 ja 9:05. Mina piirdusin kehva tervise tõttu vaid 1600 meetri jooksmisega ja sedagi vaid 3:10 min/km-le. Tegin tempot Andresele, kes lõpuks suutis joosta oma isikliku rekordi, ajaga 9:25.

Laupäeva pärastlõunaks oli Gion plaaninud "sprindi" tavaraja Annelinna ja Raadi kaardile, kus treeningu kogupikkus teekonda pidi tuli 15,3km. Treening toimus paarides ja etappe tuli vedada korda mööda. Tagumise jooksja eesmärk oli võimalikult palju meetreid eesmise suhtes võita.
osa1 laupäeva pärastlõuna treeningust

osa2 laupäeva pärastlõuna treeningust

Pühapäeva hommikune treening leidis aset Veeriku kaardil, mis oli mõeldud sprinditeate harjutamiseks. Kokku oli ette valmistatud kolm jooksu. Esimene neist just nagu õigel sprinditeatel ühisstardist ning teine jooks väikeste vahedega nagu teises ja kolmandas vahetuses. Viimane jooks oli taas ühisstardist.
sprinditeate treening


Pärastlõunal läksid viimased tugevad Vooremäele 1,5-tunnisele rahulikule jooksuotsale.

Organismi natuke nõrgema seisundi tõttu võttis selline produktiivne nädalavahetus täitsa läbi ja isegi põlisele tartlasele suudeti pakkuda midagi huvitavat. Nii saabki koduseks MM-ks valmis!

Kommentaare ei ole: