esmaspäev, 9. mai 2016

EMV lühirada ja teade - palavuse kiuste tehniliselt head sooritused

EMV esimesed distantsid toimusid Juudakunnu maastikul. Varasemalt olen osalenud seal 2007 tavarajal ja noorte teates. Lisaks veel 2008 Suunto Games. Treeninguid seal läbi viinud ei ole, sest maastik on natuke kaugeks jäänud,  kuid kindlasti oleks see olnud väärt seda.

Lühiraja hommikul käisin kerget hommikujooksu tegemas ja tavapärase sörgi kiirus oli palju kõrgem kui tavaliselt. Sellega rahustasingi end maha, et jalg on hea, tuleb ainult keskenduda orienteerumisele. Nii tegingi, kuid ilm oli end niivõrd soojaks kütnud, et juba algusest peale oli jõuetu minek, mis järk-järgult läks veel vaevalisemaks. Tehniliselt oli sooritus korralik, lausa üks parimaid, mida olen viimastel aastatel suutnud, kuid 5:26 kaotust parimale oli küll suur üllatus. Suur mees ei pidanud soojaga vastu, tasuks kuues koht.

Lühiraja tulemuste väljavõte.
Ülejäänud lühiraja tulemused
GPS-jälgimine

Lühirada. Pilt: Sander Lembra

Teatest olen kaks aastat eemal olnud ja ühtlasi on ka Ilvese mehed poodiumilt nii välja jäänud. Sellel korral oli rivi korralik: mina alustasin, noor talent Oliver teises vahetuses ja Kenny viimases. Häälestasin end nii, et lühiraja tehniline sooritus ei loe teates midagi, on uus päev ja uus võistlus. Lootsin ainult, et soojus ei hakka niivõrd vastu kui seda lühirajal. Natuke parem oligi, kuid füüsiline pool polnud ka mingi lennuk, vaid lihtsalt elasin natuke kergemini selle kuuma üle.
Ühisstardi maha maganud jooksjad. Pilt: Sander Lembra
Sellel korral tuli arvestada ka teistega, kuid ainult natuke. Hakkasin kohe algusest peale ainult oma peaga orienteeruma ja juba teise punkti laekudes olin jäänud üksi. Noppisin omas rütmis punkte, müttasin läbi soode, keskendusin ainult orienteerumisele, kuni kümnendas punktis Sander järgi jõudis, kuna ma esialgu ei saanud aru, et punkt asub mahalangenud puu taga. Edasi jätkasime Sanderiga suhteliselt ühes rütmis, tegime küll erinevaid valikuid, kuid punkti laekusime ikkagi samal ajal. Vahetuse andis Sander 4 sekundit enne mind üle, järgmised juba rohkem kui 5 minuti kaugusel seljataga.
Kala kuival. Pilt: Sander Lembra

Oliveril tuli teises vahetuses Laurile küll kaotust juurde, kuid hoidis ilusti positsiooni. Kennyl ei jäänudki muud üle, kui ainult õigeid punkte võtta ja Ilvese võistkond teisena üle joone tuua. Taas poodiumil, nagu ka 2013.

Teate tulemuste väljavõte
Ülejäänud tulemused
GPS-jälgimine

Teate poodium. Sõdurid esimesed, Ilvesed teised, Tammed kolmandad.


Orienteerumissooritustega olen ma rahul, sama enesekindlus ja rütm on vaja nüüd kaasa võtta ja seda järgmine nädalavahetus Tiomilal ja Euroopa MV-l korrata. Füüsilise poole pealt loodan, et tegu on tõesti ainult esimeste soojade ilmade startidega, et asi ei ole milleski muus.

Kommentaare ei ole: