pühapäev, 24. aprill 2016

Jüriöö Loksal - tegijatel ikka juhtub ehk sellel korral nii


Jüriöö orienteerumise teatejooks, mis on järjekorras juba 57., sai sellel aastal maha peetud Loksal. Tänavu sai avavahetuse joostud natuke tugevamas konkurentsis kui varasemalt: rinda sai pista Timo ja Sergeiga.

Stardist lendas Sergei välja nagu püssikuul, jättes kõik teised oma seljataha. Esimest korda peale starti nägin teda alles liivadüünidel. Enda algus oli krobeline, kuna silm ei tahtnud kaardipildist vajalikku infot nii kiiresti välja lugeda, Sillaületuseks olin siiski Timol mõnekümne meetriga kuklasse hingamas.

Liivaluidetel üritasin oma sooritust pingsalt kontrolli all hoida, sealjuures ka punktinumbreid kontrollida. Viimane oli küll ääretult ebameeldivaks tehtud, kuna kaart oli A3 ja tunnusnumbrid ainult legendis. Pärast düüne oli Sergei käes ja Timoga olin korra isegi kõrvuti, ent takerdusin võssa ja andes Timole ebameeldiva 5-sekundilise edumaa, mis ei vähenenud ega ka suurenenud. Vaatepunkti jõudsime sisuliselt kolmekesi koos ja siis järgmisse läksime kõik väheke erinevat varianti.

Aiamaade ja tiikide vahel läksin lõpus vale variandi peale ja jäin natuke maha, üritasin siis punktile otse läbi metsa peale minna, et siis Timo või Sergei valguse peale punkti laekuda. Esimene suurem tagasilöök tuligi mõni hetk enne punkti, kui astusin endale oksa jalga, mis tungis läbi jalanõu talla, jäi sinna kinni ning tegi valu. Laskusin kohe põlvili ja hakkasin oksa välja kangutama. Sain puurondist enamiku välja, kuid midagi jäi siiski häirima ja talda valu tekitama. Teised olid selle jama peale juba läinud, tegin väikse kaare ja sain punkti kätte.
arvatavasti maastiku kõige keerulisem osa, mis valmistas paljudele peavalu
Olin jäänud üksi, Järgmisse punkti minnes tuli paarisrakend vastu, vahe oli tollel hetkel umbes 50 sekundit. Ma küll polnud alla andnud, kuid järelejäänud rada ja maastik ei rääkinud minu kasuks, et heitlusse tagasi astuda. Luidetel keskendusin taas oma punktidele, tuli küll paar kaldumist, kuid üldiselt läbisin hästi. Edasi oli ainult finišisse tulemise vaev läbi aiamaade ja mõne asulapunkti.

Kaotust kogunes lõpuks Timole 2:23 ja Sergeile 1:42, järgmised minu taga juba rohkem kui 6 minuti kaugusel. Kindlasti paljud arvavad, et olen pettunud või kurb, et ei tulnud järjekordset avavahetuse võitu, kuid ausalt, üldse pole kahju. Tore oleks, kui võite veel tuleks, kuid palju olulisem on hetkel füüsiline vorm, mis eelmise nädalavahetusega võrreldes on liikunud ülesmäge ja peaks järgmise nädalavahetuse lõpus Poola MK jaoks palju teravam olema.

Nüüd Jüriööl ei olnud iseenesest kehv olemine, jalad ei olnud ka otseselt kanged ega ka valusad. Lihtsalt puudu oli veel üks käik, mis oleks lubanud kiiremaid ja teravamaid liigutusi teha, kui seda praegu oli. Järgmiseks nädalavahetuseks plaanin selle käigu üles leida.

Võistlus meie võistkonna jaoks jätkus pärast minu jooksu hästi, kui Hannula hoidis kolmandat positsiooni, võttes veel isegi aega tagasi, Mati tuli neljandanda, Kaisa kolmandana, kuid kahjuks Oliver enam metsa poodiumikoha eest võitlema ei saanud, kuna Matil oli jäänud üks punkt luidetel kahe silma vahele. Tegijatel ikka juhtub ehk sellel korral nii ja järgmine aasta uus katse.

võistluse koduleht
tulemused
GPS-jälgimine

Kommentaare ei ole: