teisipäev, 18. september 2012

Soome MV lühirada ja teade

Soome MV lühirajal on nii palju startijaid, et seal on vaja teha eeljooksud. Meeste põhiklassis oli stardinimekirjas üle 300 orienteeruja, kes olid jaotatud kuue eeljooksu rühma vahel. Finaali pääseb 50. Eeljooks on nii lühike, et seal võib väiksema vea korralgi finaalist välja jääda.

Esimese etapi läbisin kindla peale lagedate lohkude ja seljandiku kaudu. Teine etapp ei tundunud keeruline. Tuli minna suunaga teele ja siis läbi kahe lohu punkti. Aga asja tegi raskeks see, et ei oska suunda võtta. Olen täiesti kindel, et vaatasin kompassilt suunda mitu korda enne teele jõudmist. Kuid gps-teekond näitab, et olen kohe punktist väljudes läinud vales suunas. Sinna kadus võimalus pääseda finaali, kui aega kulus sinna punkti jõudmisele 3minutit rohkem kui oleks pidanud. Järgmistel etappidel sai veel korralikult pingutatud, kuid viimasel paaril etapil sai hoog maha võetud. Ei olnud mõtet end tühjaks joosta, kui mängus ei ole finaali koht.
lühiraja eeljooks



Teates jooksin viimast vahetust. Maastik oli küllaltki raske füüsiliselt, nõlvad olid järsud ja kohati veel väga libedad. Paar korda kadus jalg kuhugi sambla alla olevasse auku. Õnneks piirdus see vaid valuga. Metsa sain 18.kohal ja välja tulin 22.kohal. Need neli kohta otsustati teisel etapil, kus mina, kui silmaklappidega isik, ei näinud õiget rajavalikut. Minu jaoks oli olemas ainult kaks varianti. Kas otse ja vasakult poolt järve või otse ja paremalt poolt järve. Jäin isegi kohe etapi alguses oleva tee peale seisma umbes 10sekundiks seisma, et leida mingi hea variant, aga ei leidnud. Nii tuli hoobilt vale variandiga 5minutit kaotust parimale. Ülejäänud rada kulges orienteerumise suhtes paremini, kuid ka seal tuli vigu, aga õnneks ei midagi katastroofilist.

teate viimane vahetus

2 kommentaari:

Jaagup ütles ...

Mis see õige variant teate pikal etapil oli?

Kristo ütles ...

Vasakult suure ringiga mööda teid ja põlde. Teised variandid kaotasid vähemalt 3minutit.