laupäev, 17. juuli 2010

32.Ilvesteade

 Üle mitme aasta oli mul võimalus kõik kolm päeva osaleda sellel toredal võistlusel. Joosta teadet kolm päeva on teine tera kui individuaalselt kolm päeva tirida. Kaks esimest päeva toimusid juba tuttaval Kantsi maastikul, kolmas päev(Oore) oli selle eest minu jaoks uus ja huvitav. Kuna koduklubiga korralduslike ülesannete ja muude asjaolude tõttu võistkonda välja ei saanud panna, siis läksin appi KVÜÕA 2.tiimile, kellel oli liige puudu. Mõistetavatel põhjustel valisin igaks päevaks esimese vahetuse. 

Esimesel päeval läksin starti valutavate reielihastega, mis olid tingitud paar päeva varem tehtud 50.meetristest lõikudest. Jooks algas vaevaliselt, vajusin kuhugi kaugemale, aga kuna kiiremad tegid kohe viga, siis pidin juhtohjad üle võtma. Minu taktikepi järgi kestis jooks kuni 10.KP-ni, pärast seda sattusin lollusest paralleelsituatsiooni ja minutine viga oli käes. Enne seda viga oli vähemalt minuti jagu veel apsakaid tulnud. Raja lõpus enam kangete jalgadega liidrit püüda ei suutnud ja lõpetasin teisel kohal 1:13 kaotusega.


Teisel päeval ei olnud enam jalad valusad, vaid lihtsalt kanged ja rasked. Pärast 1.KP-d oli ka see selge, et tollel päeval liidriga koos joosta ei saa. Põhjuseks siis suur hajutuste vahe, aga selle eest oli tiimikaaslasel muus vahetuses labasem punktikoht. Esimesed kaks etappi jooksin koos Jaagupiga. Siis sai meelega tehtud teine rajavalik ja ka eest ära vajutud pisut. Aga viiendasse punkti minnes tuli tagant kiirrong, kus oli jooksjaid igast rahvusest. Nii võiski kuni vaatepunktini teistega joosta. Pärast vaatepunkti oli minu seltskonda taas nautima jäänud sama soomlane, kes ka seda esimesel päeval konksus tegi. Õnneks sain temast lahti ja lõpetasin taas Kristjani järel. Kaotust 3:40, vigade arvelt oleks minuti saanud maha võtta.


Kolmas päev oli kultuuriprogrammi tõttu kõige raskemates tingimustes, aga kõik mis ei tapa, teeb tugevamaks. Nii võtsingi madala profiili ja kulgesin omas tempos. Raiesmikul sõin vaarikaid, vestlesin kaasvõistlejatega, tegin viga, aga ikkagi selgus vaatepunktis, et olen liidrist ainult kaks minutit maas. Kahe järgmise etapiga oli seegi kadunud ja koos liikus kuue liikmeline kanakari, kes ei saanud pooltest oma tegevustest mitte midagi aru. 14.KP-sse tegin meelega teistest erineva valiku, et äkki õnnestub eest ära saada, aga füüsis ei lubanud seda ja nii lõpetasingi kuuendal kohal 1:09 kaotusega. 

Kokkuvõttes võistkond tühistati, kuna esimesel päeval ei õnnestunud ühel minu võistkonnakaaslasel kontrollaega mahtuda, aga see ei morjendanud kedagi. Orienteerumine on ikka mõnus. Tulemused

Nüüd tuleb minu jaoks kaks rasket nädalat. Esimesena tuleb ette võtta WUOC, kus teen kolm starti, siis üks puhkepäev vahele ja O-Ringen kohe otsa. Ees ootab vähamalt 72,2km mõnusat Rootsi maastikku.Pildid Metsamoorilt

Kommentaare ei ole: