esmaspäev, 1. märts 2010

EMV märketeatesuusatamises Mammastes


Just selline võistlus toimus Põlva külje all Mammastes. Võistluseks otseselt ei valmistunud, vaid päev varem pandi mulle vabatehnika suusad alla ja lasti tunnike harjutada. Trennis sõidan põhiliselt klassikat ja nii tuli reedene väike sõit igati kasuks. Tõnis jagas mõningaid näpunäiteid kuidas kiiremini edasi liikuda ja nii võiski võistlusele peale minna. Õnneks suutsin kaubelda endale keskmise ehk siis lühema vahetuse. Enesetunne polnud lihtsalt eriti hea. Kuigi võiks ju arvata, et vastupidavust peaks olema, aga kui suusatehnika tõttu teen palju üleliigset tööd, siis kulub lihtsalt rohkem energiat.

OK Ilvest esindasid meeste klassis Tõnis, mina ja Tarvo. Tõnis tegi sellise poolkindla avavahetuse. Väärtuslikku aega läks kaotsi just tänu kahele trahviringile. Aga mitte midagi hullu. Nii saingi rajale kuuendana, kohe minu järel üks kobras. Algus tundus lihtne, lugesin ilma probleemideta kõik välja. Teiselpool jõge tundus kõik veel üsna lihtne, alles punktis number 43 tekkis suur probleem. Enne seda oli olnud suur ristmik, sõidan natuke maad ja imestunult pidin maastikku vaatama kui nägi, et mingi imelik saanijälg on sisse tõmmatud. Kaardilt ei saanud mitte midagi. Sõitsin siis natuke edasi ja jäin ühe risti peale seisma. Mõistsin, et olin oma punktist mööda sõitnud. Keerasin otsa ümber, et viga parandada. Aga siis võtsin punkti valest ristist ja paar meetrit sõitnuna sain aru, et see punkt, mis mul kaardil oli, ei eksisteerinudki. Sellega pidin kiiresti leppima. Aga ei võta mina seda süüd kõik enda kaela ja miks? Sellepärast, et kaugused tolles kohas on täiesti mööda ja sealt see segadus ka tuli. Edasi pingutasin nii kus jõudsin. Masendav oli vaadata kui vähe punkte oli viitsitud metsa viia, lihtsalt tuli sõita kuni uue punktikobarani. Ühel laskumisel suutsin kukkuda ka. Nii jõudsin lõpuks mahalugemisjaama juurde. Trahvide arv oli juba teada, aga saatuslik number tuli ära oodata. Üks. Nii rabelesin kiiresti ühe ringi ära ja andsin vahetuse Tarvole üle. Tarvo tegi igati hea sõidu, lasi puhaste paberitega. Lõpus jäi kahjuks OK Võru esindajale alla. Aga medal oli käes.

Nüüd olen aasta jooksul teist korda põhiklassi teates kolmandal kohal(eelmine siis suvel). Mõlemal korral on allajäämine OK Võrule ja sekunditega. Aga järgmine kord tuleb ise mehe eest väljas olla ja paremini sõita.

Tulemused

Kommentaare ei ole: