esmaspäev, 5. september 2022

Ilves GP sügisetapid

Kevadel aprillis sai juba kaks füüsiliselt rasket Ilves GP etappi üle elatud, nüüd sügisel oli kahe järgmise kord. Kevadised olid rasked just sellepärast, et siis olin alles kuu jagu saanud talve järgselt jooksu moodi asja teha ja iga meeter oli pingutus omaette. Õnneks vahepealse nelja kuuga olen saanud kilomeetreid koguda ja teha nii kvaliteetseid võistlusi kui ka treeninguid. Nüüd septembri võistlustele tundub, et saab minna hooaja parimas seisus. Eks oma osa andis selleks ka Euroopa MV ja kohe järgmisel nädalal 3xEMV-d. Tundub, et neist ära taastudes, on tekkinud superkompensatsioon. 

Ilves GP viimased kaks etappi toimusid minu jaoks küllaltki kodustes metsades, kuna maakodu ei asu just väga kaugel. Üks pikem jooksuotski on ulatunud just endise Aakre loomaaia aladele, just sinna kus nüüd võistluskeskus asus. Septembris ja ka oktoobri alguses on mitmeid olulisema kaaluga võistlusi tulemas, nii võtsin nüüd toimunud Ilves GP starte rahulikumalt, et järgmistel startidel oleks jõudu pingutada.

Ilves GP 3.etapi viimases punktis. Alar naudib kerget jalga tuules. Pilt: Egle Pääslane.

Esimesel päeval oli eriti raske rahulikult joosta, mets oli vahepeal nii hästi joostav, et jalad iseenesest tahtsid kiiremini joosta, kuid õnneks suutsin neid ohjeldada. Teisel päevaks olid jalad natuke küll pehmemad, kuid õnneks liikusid siiski ise. Kiirustada polnud kuhugi, kuna viimasele päevale starditi eelmise kolme osvõistluse tulemuste põhjal viitstardist ja edu järgmise ees oli üle 20 minuti. Hetke tasemevahe oli isegi rahulikumalt võttes suure võitu, eks üks osa on füüsiline pool ja teiseks see, et tegemist on siiski orienteerumisega.

Võistluse koduleht

3.etapi GPS

4.etapi GPS

Viimased meetrid viimasel päeval. Pilt: Egle Pääslane.


Ilves GP 3.etapp


3.etapi tulemused


Ilves GP 4.etapp. Muidu ilus joon, aga teel kolmandasse hakkasin vale etappi lugema ja käisin peaaegu üheksandas punktis. 

4.etapi tulemused
Enamus nelja etapi lõpetajatest mahtus poodiumile. Pilt: Egle Pääslane.

Koondtulemused. Viis tugevat jõudsid ainult nelja etapi kokkuvõttes määrustepäraselt finišisse.


Kaart oli enamjaolt hea, eks selle tingis asjaolu, et maastik oli hea läbitavusega ja reljeef oli lidari baasil tehtud. Sama oli üritatud teha ka läbitavusega ja seda ilma kohapeal kontrolli tegemata, kas see vastab ka reaalsusele ehk inimese silm oleks nii mõnedki kohad teisiti kaardistanud. Tõrvatilgaks meepotis oli arusaamatu kihk rajameistri poolt pakkuda korduvalt maastiku kõige jubedamat ala ehk nõgeseväljasid. Kui esimesel päeval sai seda veel kuidagi mõista, siis teisel päeval sealt edasi-tagasi radade läbi vedamine oli juba rajameistri eetikakoodeksi tõsine rikkumine.

Nüüd järgmisel nädalavahetusel ootab ees Eesti MV tavarada. Loodetavasti kogu meeste A-koondis (Timo, Lauri, Kenny, Ats) on kohal ja valmis Eesti MV tavaraja medalite eest võitlema. Puududa saab ainult ema kirjutatud vabastusega.

Kommentaare ei ole: