laupäev, 20. veebruar 2016

3000m - katse 2 - isiklik rekord



Kui teisipäeval sai lihtsalt väsinud, kurnatud ja valusa kehaga starti mindud, siis vahepealsed kergemad päevad tegid olukorra palju mõnusamaks. Kusjuures eelmise laupäeva hüpetest alguse saanud reielihaste valu andis kergelt tunda veel neljapäeval. Reedel tegin paar lahtijooksu hallis ja olingi valmis.

Võistlus ise oli mõeldud noorsoo klassile, aga sai ka väljaspool arvestust osaleda. Mõtted käisid 8:45 ümber. Õnneks stardis oli selline mees nagu Karl Mäe olemas, kes oli kolme nädala eest täpselt sama aja välja jooksnud. Lisaks oli Ivar Ivanov stardis ja veel mõned alla 9 minuti jooksjad.

Startisin teisest reast ja põhimõtteliselt hakkasin tasakesi võistlejaterivi tagumisest otsas ette liikuma. Esimese ringi ajaks tuli mul 33,5. Kui õigesti mäletan, siis teise ringi lõpuks olin juba kolmanda positsiooni Mäe ja Ivanovi järel sisse võtnud. Ringiajad tulid nii kõrvupaitavalt head, et isegi ei tekkinud hirmu, et jooksu teine pool võib raskemaks minna. Esimese km ülejäänud  ringiajad 34,0-34,6-35,3-35,5, nii tuligi km ajaks 2:52,9.

Mingil hetkel teise kilomeetri ajal läks Ivanov Mäe ette juhtima ja ei jäänud minulgi muud üle, kui mööduda, kuna tundus, et Mäel on natuke raskusi. Teine kilomeeter tuli juba palju raskemalt kui esimene, õnneks raja ääres ergutati kaasa, hõigates, et paneksin käed tööle, mis olid ka teisipäeval suureks probleemiks. Ringiajad vastavalt 35,4-35,4-35,6-36,1-36,5, kilomeetri ajaks vastavalt 2:59,0.

Kolmas kilomeeter jätkus samas taktis nagu teinegi. Lasin silmaklapid peas, üritasin hoida end Ivanovi tempos. Üritasin vahepeal käsi liigutada. Kolm ringi enne lõppu tekkis mõte mööda minna, kuid siis sattusid ringiga mahajääjad just kurvi peal ette, kellest üks vist isegi kiirendas. Igatahes tekkis väike rütmivahetus, mille tagajärjel ei suutnud ma enam Ivanovile nii lähedale hoida. Kuigi võimu oleks olnud mööda minna, kuid iseloomu puudumise tõttu jäi see tollel hetkel tegemata. Viimasel ringil sai veel endast natuke välja pigistatud ja siis juba tuligi päästev finišijoon. Ringiajad 36,5-35,5-36,3-36,7-34,7, kilomeetri ajaks 2:59,7 ja ametlikuks lõppajaks 8:51,64.

Pärast teisipäevast jooksu oli finišis isegi raskem olla, kuid nüüdki oli esimesed paar minutit keeruline end normaalselt püsti hoida ja edasi vedada. Igatahes 8:51,64 tähistab minu jaoks uut isiklikku rekordit. Võrreldes teisipäevase jooksuga parandasin aega 18 sekundit. Vana rekord oli joostud kahe aasta eest veebruari alguses ja ajaks oli 8:57,83.

Tänases jooksus saanuks viimastel ringidel mõne sekundi kärpida, kuid midagi peabki jääma ka järgmiseks korraks. Igatahes teine katse tehtud ja järgmisel nädalavahetusel on uus katse, kui ees ootavad täiskasvanute MV Lasnamäe spordihallis.




1 kommentaar:

Jaagup ütles ...

Videos öeldi, et sina oled 3000m Noorsoo Eesti Meister!