teisipäev, 16. veebruar 2016

3000m - katse 1 - Team 2017 ühine pingutus

Juba 20.jaanuaril oli plaanis mul sellel talve 3000 meetri jooksus jalg joonele panna. Siis jäi see Xdreamil tekkinud mõne päevase vigastuse tõttu jooksmata. Nüüd oli Tartus teine võimalus 3000m jooksus jalg joonele panna. Kuid asjaolu, mis sellel korral tõmbas käsipiduri peale, oli seoses nädalalõpu laagriga. Vigastust küll nädalavahetusest ei tekkinud, kuid hüppetreening ja metsas läbitud treeningud olid selgelt kehas. Minul andsid veel reielihased soojenduselgi tunda, kuid õnneks jooksul adrenaliini ja võistlussituatsioonis ei andnud need tunda.

Jooksu alguses läksid lätlane Razgalis ja Mitt oma teed. Mina vedasin ülejäänud punti mingi 3 ringi ja siis õnneks läksid mõned mööda, kuna minu soov ei olnud olla tempomeister, vaid kasutada teisi ära hoo üleval hoidmiseks. Esimese km hõikas treener 3:02, mis oli täiesti rahuldav. 

Teisel km hoidsin end ilusti gruppi, ees käisid tööd tegemas Paulinš, Andersson ja  Kivikas. Tempo mitte ainult ei tundunud, vaid oligi tegelikult aeglane, aga ma ei tahtnud nii vara minna ette tööd tegema. Nii tuligi teise km lõpuks koguaeg 6:05. 
Liidrid. Pilt: Timo Sild


Siis hakkas Kivikas tempot tõstma, millega ma kaasa minna ei jõudnud ja jäin neljandana jooksma. Ülejäänutega minu taga kärises vahe ja põhimõtteliselt jäingi üksi jooksma. Oma peas olin valmis viimasel km pingutama, kuid nädalavahetus oli niivõrd kehas sees, et ei tulnud sellest midagi välja. Lõpus hakkasin rohkem seljataha vaatama, kuna kuulsin, et Paulinš hakkab lähenema. Õnneks sellele pidasin vastu ja ei andnud alla. Lõpuks viimane km 3:04 ja koguaeg 9:09,37.

Aeg pole midagi erilist, kuid siin on paslik ära mainida ja nii ennast kui ka teisi nädalavahetuse Team 2017 laagrilisi (Sõnajalg, Saetalu, Laugesaar) kiita, et üldse tuldi starti ja nähti oma hetke tase ära milleks oldi võimelised. Neil kõigil jäi kindlasti korralik varu sisse. Paljudel võib tekkida küsimus, et miks on vaja enne sellist võistlusstarti, proovikivi, selline tugev nädalalõpu laager teha. Selgituseks nii palju, et põhiline eesmärk oli siiski laager, mis aitab erialaselt edasi ja 3000m start oli pigem hea ärritaja, mis näitas üleüldist taset ja õpetas pingutama.

Nii nagu pealkirjast võib lugeda, siis tegemist oli esimese 3000m katsega, järgmise plaanin teha laupäeval Noorsoo EMV-l Tartus. Kuna mul on plaanis kergem nädal treeningutes, siis nüüd ootavad ees suhteliselt lihtsad treeningud ehk laupäeval peaksin olema tunduvalt paremas seisus. Aeg, mis sealt välja võib kooruda, on endalegi teadmata, kuid siin võikski väikse ennustuse korraldada, kus pakkuge kommentaaridesse, mis võiks minu lõppajaks kujuneda laupäeval. Jooksma lähen tõsiste eesmärkidega.

Teine küsimus on nüüd toimunud võistluse tulemuste kohta, mitu endist ja praegust orienteerujat on nimekirjas kokku?


16.02.2016 Tartu Ülikooli spordihall 3000 meetri jooks

8 kommentaari:

Jaagup ütles ...

8.57 ja 10

Markus ütles ...

Ma loen kokku 9 orienteerujat ja siis tekib küsimus, kes siis 10-s on... EPL?

Jaagup ütles ...

Üks OK Ilvese liige ei ole seda oma klubina siin märkinud.

Timo ütles ...

8.59

Kristo ütles ...

Ilmselt Kaarel Piip nimelise isiku ära arvamine võis raskusi tekitada.

Timo ütles ...

Väga tubli jooks, varsti pakud Raidolegi konkurentsi!

Jaagup ütles ...

Pole paha, jah.

Kristo ütles ...

Kui terve olla, siis natuke veel kiiremini jooksmine peaks suhteliselt reaalne olema.