kolmapäev, 14. august 2013

Siguldas Kauss

Sõit Sigulda suunas hakkas juba reedel. Vahepeatusena sai käidud Põlva järve jooksul. Kõigest 4km jooksu pidasin vastu. Alguses oli keeruline Urmas Utari tempos püsida, kuna pole üle kuu aja lõike teinud ja eelnevatel päevadel sai tehtud suure kuuma kiuste kaks trenni päevas. Päev varem Selgise päevakul jätsin lausa raja väsimuse tõttu pooleli, kuna väljas oli 32 kraadi sooja. Õnneks Põlvas oli juba jahedam ja jooksu käigus läks organism aga rohkem käima. Lõpuks tegin poolteist minutit enne lõpujoont pikema kiirenduse ja jätsin konkurendi maha.

Siguldas Kausile läksin osalema treeningmõtetega. Esimesel päeval tegin sisuliselt langevat lehte. Maastik oli niivõrd nõudlik, et esimese kolmandiku järgselt püsisin veel täitsa konkurentsis, kuigi olin teinud kahe minutise vea. Olin saanud kolme minutiga Janis Kumsi (päeva kolmas aeg) kätte, kuid jäin kaheksanda punkti võtmisega hätta ja jäin üksi nõlvale ronima. Umbes poole tunni peal hakkas kõht valu tegema ja võtsin niigi rahuliku tempo veel rahulikumaks. Sellel rajal oleks pidanud paremaid mehed kindlasti tunni piiri peale jooksma, aga vead tegid oma töö.
tulemused
laupäevane seiklus
Kui juba nii kaugele sai sõidetud, siis tegime õhtuseks ajaviiteks ühe treeningu. Sprindiriietega Siguldas ringi joostes sai tähelepanu küllaga. Orienteerumine tundus au sees olevat.
laupäeva õhtune vesine sprinditreening
Pühapäeval loksusin samuti rahulikumalt. Tegin mõned hoogsamad etapid, kuid muidu olin aeglane ja orienteeruminegi oli nigelavõitu. Ma ei olnud end häälestanud õigele lainele antud maastiku jaoks ja nii tekkisid prohmakad. Igatahes kahe päeva peale tuli 20 minutit viga. Justkui nagu ei oskaks orienteeruda. Kuid ma ei võta seda vigade määra väga tõsiselt. Kui antud maastikul ei ole 100% keskendunud orienteerumisele, siis võib väga lihtsalt järg ära kaduda.
tulemused
pühapäevane jalutuskäik
Tuleval nädalavahetusel tuleb olla 100% õigel lainel. Ees ootab EMV tavarada ja teade. Tänane lõigutrenn tuli igatahes kergelt. Metsas näeme!

Kommentaare ei ole: