reede, 23. august 2013

EMV tavarada ja teade

Eelmisel nädalavahetusel selgus taas tõsiasi, et mul on probleeme orienteerumisega. Mõlemal päeval üks tõsiselt suur viga. Kui võtan kõik oma põhiklassi EMV tavaraja tulemused, siis trend on vägagi hirmuäratav. Olen iga aastaga andnud ühe koha ära, 2-3-4-5, kas järgmine aasta olen siis kuues? Ja ega teateski midagi väga rõõmustavat pole. Viimase kuue aasta kohad on 4-3-4-3-3-3. Tänavu oli võimalik siia ritta kirjutada palju parem number, aga ei.
tavaraja ulmeline viga

teate orbiit

Nüüd jooksudest lähemalt.

Tavaraja alguses sai pisut mööda teed joosta, hoidsin end tagasi. Kaduvalt rajalt metsa keerates jäin püstviirutusse täielikult kinni ja kaotasin esimese minuti. Õnneks sain järgmiste punktidega käima, noppisin ilusti 2-3-4 ilma probleemideta. Viiendat etappi on keeruline kommenteerida, kuna ma lihtsalt ei mõista, mis minu peas toimus. Keerutasin niisama metsa all 5 minutit ja näen juba 6 minutit hiljem startinud Lauri selga. Mets oli niivõrd tihe, et ei õnnestunud järgi tõmmata. Ukerdasin üksi, kuni etapil 8-9 näen Peetri selga kauguses. Vahepeal olin mõelnud selle üle, kas tulla üldse rajalt ära või joosta rahulikult rada läbi, et teateks purakat hoida. Kuid tollest hetkest tuli pingutamise tahe tagasi, võtsin eesmärgiks joosta Peetril 3 minutit eest ära, kuid kõigepealt tuli järgi jõuda, mis ei olnud sugugi lihtne kui orienteeruda ei oska. Etapi 9-10 teise poole traalisin pikki sood, kaotasin minuti. Etapil 12-13 näen taas Peetri selga, teel joostes ei vähene vahe kuidagi, kuid kohe kui metsa alla sain, hakkas vahe sulama. 13-14 etapil sai eesmärgi esimene osa täidetud, kuid siis tuli veel 3 minutit eest ära joosta. See võinuks isegi õnnestuda kui oleksin etapil 20-21 kaardist midagi aru saanud ja etapil 22-23 keskel oleksin võsa asemel lagedal jooksnud. Kuid mis seal vahet enam on, kas koht on neljas või viies, medal on läinud. Jooksin end täiesti tühjaks. Kahju ainult, et ei suutnud head vormi realiseerida. Nii heas hoos ma polegi sellel aastal olnud. Teedel ja pikkadel tõusudel olin aeglane, aga kohe kui pääsesin metsa alla tundsin end kui kala vees.
tavaraja gps
tavaraja tulemused

Teates jooksin esimest vahetust. Seda mitmel põhjusel. Teadsin juba enne tavarajale minekut, et jooksen end seal tühjaks ja viimases vahetuses ei ole minust enam tegijat. Koos teistega on ikkagi lihtsam pingutada kui üksi. Teine idee oli joosta võimalusel eest ära, et vigastatud Tauno saaks eduga metsa. Kõik võinukski nii minna, aga pea seljas mööda metsa on ka võimalik joosta. Sain õhuvahe sisse, kuid hakkasin vale seljandikku mööda jooksma ja suunda ka ei vaadanud. Vägisi üritasin maastikku ja kaarti kokku panna, aga kuidagi ei õnnestunud. Tegin taas ulmelise 4 minutise vea. Kuid teate ajal ei saa katkestamise peale kuidagi mõelda, hakkasin kohe selle nimel tööle, et võimalikult heal positsioonil vahetus üle anda. Esimesena sain Timmuski kätte, olin ikka täiesti mutta vajunud. Mõne minuti pärast sain Jaagupi kätte, siis ei tundunud olukord nii lootusetu. 11.KP juures sain terve pundi kätte, sealhulgas ka Abrami. Olukord muutus aina paremaks. Iga hetk oli medali hinnaga, üritasin anda endast kõik, kuigi olin täiesti väsinud, eilne tavarada oli oma võtnud. Vaatekasse lasin Abramil natuke eest ära joosta ja läksin ise teisele variandile, et natukenegi eest ära saada. Õnnestus vahe sisse saada. Andsin Taunole vahetuse üle 1:17 kaotusega liidrile. Oleks pea selge püsinud, siis oleks taktika päris hästi toiminud, 2,5 minutine edu oleks Taunole igati ära kulunud. Kenny oli end tavarajaga võrreldes korralikult liikuma saanud ja tõstis meid harjumuspärasele kolmandale kohale.
teate gps
teate tulemused

Järgmine aasta tuleb nii tavaraja allakäigutrepp lõpetada ja teateski tuleks kolmandate kohtade jada lõpetada. Mida kõike selleks tegema peaks on keeruline öelda, kuid fakt on see, et suur osa on peas kinni. Kahju on rikkuda ühe 4-5 minutise veaga kogu jooks.

Kommentaare ei ole: