esmaspäev, 20. juuni 2022

Lukkari-Jukola

Maailma suurim teateorienteerumise võistlus on taas seljataga. Jooksin taaskord esimest vahetust. Kogu vahetus oli korralik emotsionaalne lahing. Lootsin, et keha suudab teha juba parema pingutuse, kui eelmisel suurel teatevõistlusel, Tiomilal. Mingitel hetkedel see justkui nii oligi, kuid alustame algusest.



1500 mehega koos startida on alati südame stardieelsel hetkel üles ajanud, ka sellel korral. Väikest nügimist on alati olnud, kuna mitmed loodavad trügimisega kuhugi jõuda. Sellel korral oli aga lausa nii, et minu seljataga startinud number 46 Turun Suunnistajad esindaja Austraalia ahv Aston Key otsustas stardipaugu hetkel minu õlast kinni võtta. Võrdus see sellega, et mina jäin korraks seisma, tema sai kohe esimeste hulka. 

Lihtne on ka tagantjärgi mõelda, et unusta lihtsalt ära, keskendu jooksule, aga see jäi korduvalt kummitama ja keskendumist häirima. Kaotasin positsioone, pidin rabelema (energiat kulutama), kuid sain siiski enam-vähem minema. Kolmandas punktis läks asi korra käest, kui tahtsin punkti kõrgemalt võtta. Lisa 35 sekundit ja liidrid libisesid minema, 50 kohta langust. Jäin gruppi, kust hetke füüsilise seisuga end tagasi ei tööta. 

Edasi hakkas tavaline riburada teineteise järel jooks, kuigi näiteks kuuenda etapi läbisin täiesti üksi. Punkte tuli muidugi ise rünnata, etapi läbimisega said paljud hakkama, kuid punkti juures muututi ebalevavaks. Vahetult enne 16.punkti sattus rongi vedamine minu õlule ja kestis see 19.punktini. Siis saime mingi grupi kätte, millest hakkasin liikuma läbi.

Kõik justkui sujus, 20, 21 punkt tulid hästi, kuid siis sõitis Kristo katus ära ja aju ei töötand enam. Punktist väljumise suund täiesti vale, arvasin et liigun otse etapil Kuna olin juba enne vana karjääriala segaduses, siis karjäärialal olin seda enam hämmingus, 22.etapi peale läks umbes kahe minuti jagu kaduma. Kui väga hea sooritus jäi stardijoonele ja 3.punkti, siis 22.etapi läbimine viis võimaluse öelda, et oleks olnud hea sooritus. 

Venitasin end üle joone, kaotus 5:49 ja koht 85. Sellel korral nii. 

Ülejäänud tulemused 



 

Kommentaare ei ole: