esmaspäev, 25. aprill 2022

Võidukas Jüriööjooks Kärdlas

Üle mitme aasta sai taas Jüriööl joosta, ühe aasta jätsin ise vahele, kaks aastast läks pandeemia nahka ja ei toimunudki. Nii oli väga meeldiv taas pikkade traditsioonidega võistlusel startida. Kuna Hiiumaale justkui niisama ei satu, siis sai pikendatud nädalavahetusest maksimum võetud ja Hiiumaa orienteerumisklubi poolt ettevalmistatud rajad ka läbi käidud.

Neljapäeva ja reede õhtu tegin öised treeningud. Üks tagamõte oli olla Jüriööks endaks natuke rohkem valmis, kuid natuke pikemas vaates kogusin enesekindlust 7.-8mai toimuvaks suureks Tiomila teatevõistluseks Rootsis, kus esialgsete plaanide kohaselt jooksen öist vahetust.

Malvaste. Neljapäeva õhtul esimene öine sissejuhatuseks.


Korbi mäed. Reede õhtune öine. KP 13 piirkond osutas vastupanu, muidu sujuv liikumine


Korbi mäed. Reede õhtuse raja viimane osa


Võistlusest:

Sergei, Emily, Reigo, Daisy hoidsid meid kogu võistluse aja esirinnas ja sisuliselt minul ei jäänudki muud üle kui topeltkontrollida, et rada saaks määrustepäraselt läbitud ja tuua Peko võistkond võidukalt üle finišjoone. Rajal ei võtnud mitte ühtegi arutut riski, vaid jooksin neid orientiire pidi, kus olin veendunud, et saan stabiilse hea soorituse tehtud. Nii jäi päris mitmel etapil kiireim variant võtmata. Füüsiliselt oleksin soovinud saada tugevamat pingutust, kuid üksi ees olles liikusin pigem mugavustsoonis.

Üllatuseks oli muidugi see, et vahe teise koha ees nii drastiliselt suureks kärises. Aga see läheb puhtalt sinna kategooriasse, et alguses tee enda sooritus ja siis pärast vaata, mida teised on teinud. Rada oli muidugi rajameistri poolt tehtud igaühele söödavaks, kes tahtis sai otse minna ja võis sellega võita, aga sai joosta ka mööda teid ja väga kindlaid objekte pidi punkt ära võtta. Ilma plaanita aga punktid ise vastu ei tulnud.

Rahulolev võidutiim. Enam kaugemasse Eestimaa nurka poleks saanud kuju aastaks hoiule minna.

Aga ajalugu on tehtud, 30 aastase vahe järel taas võit Pekole. Järgmine tuleb ilmselt kiiremini. Isiklikult on nüüd neli võitu koos. Aitäh tiimile, klubile, kaasaelajatele ja korraldajatele, kes võistluse korraldamise nii suurelt ette võtsid!

Võistluste koduleht

Tulemused

ERR spordiuudis 

GPS teekonnad

Järelvaadatav otseülekanne

Jüriöö teekond


Väljavõte top6 võistkondade tulemustest.


Pühapäeval sai hingele veel pai tehtud ja viimasedki kandikul pakutud rajad läbi joostud. 


Ristna. Kiired sutsakad pärast Jüriööd



Rebastemäe. S-7 tuulemurrus, 7-11 väga ilusas metsas, 11-14 tuulemurrus, 14-F. Tõusud väga magusad ja valusad.



Malvaste. Kogu mereäärne oli puhas nauding.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui taas Hiiumaal soovitan proovida Kabelimäe tõusu kogu pikkuses/kõrguses = 10-11-vaatetorn. Sobib hästi aktsendiks ka mõnele seiklusspordi- või ultravõistlusele ;)

T

Kristo ütles ...

Sellel korral jõud rauges poole peal, kuigi mäe all käis peast läbi küll mõte, et võiks üles ronida ja torni minna. Suure tuulega ei hakanud minema. Hiljem aga sain teada, et torn oli maha võetud, loodetavasti teevad uue ja siis põhjust üles välja minna.