pühapäev, 12. september 2021

EMV tavarada Kuutsemäel

Tavarada ootasin eelkõige sellepärast, et tegu oli uue ja kasutamata maastikuga, mis toob justkui orienteerumise algidee juurde tagasi, kus tuleb liikuda tundmatul maastikul kaardi ja kompassi abil.

Maastik oligi äge, väljakutseks osutus hoopis ilm. mis oli 11.septembri kohta väga soojaks, lausa 25 kraadini kerinud. Õigemini väljakutseks osutus rajameistri ja korraldajate suur eksimus, kui rajale olid joogipunktid ebaühtlaselt paigutatud. Eelinfo põhjal oli teada raja pikkus 14,6km ja et juua saab 3,8km, 11,8km ja 12,7km peal. Just see 8km pikkune vahe kahe joogipunkti vahel on reeglite vastane, kuna ei maailmas ja ammugi Eestis ei ole sellist võsalooma, kes läbiks metsas 8km 25 minutiga.

Väljavõte EOL võistlusreeglitest. Kus oli rajameistri ja korraldajate mõistus? Kuidas lipsas see voliniku silmade vahelt läbi?
Enesetunne enne starti oli hea, jalad kerisid ja isegi raja esimesed km olid rahuldavad, kuid järk-järgult tekkis sisse tunne, et keha ei toimi tavapärastel pööretel. Oli justkui tunne nagu oleksin natuke haige, kuid tegelikult polnud. Kas tõesti sattus kehvem päev või oli see ilma ja enesetunde kombinatsioon, kes teab?!

Siis kui Timo Sild mind 6 minutiga kätte sai, siis üritasin järel püsida raskest enesetundest hoolimata. Aasta tagasi oleks see lihtsalt tundunud kiire jooksuna metsas, kuid nüüd oli pidevalt tunne, et kui nüüd komistan või sammu valesti teen, siis kaob konkurent eest. Kaks etappi, mis kokku olid 10minutit, pidasin vastu, kuid siis raske südamega valisin enda jaoks sobivama rajavaliku etapil 19-20 ja endalegi üllatuseks jõudsime punkti samal ajal. Kuid pärast taaskohtumist nägin ainult kaugenevat selga.

Kogu selle vahespurdiga tegin endale pigem kahju ja sealt edasi keris enesetunne järjest tühjemaks. Keha ootas karjuvalt järgmist joogipunkti, kuid sinnani tuli kuidagi jõuda.  Lödipükstele oli läbijooksu näol antud võimalus ka rajalt maha tulla. Õnneks rada ei olnud pikalt järele jäänud ja läbisin raja määrustepäraselt. Tulemuseks selle aasta lemmik 4.koht.


Orienteerumistehniliselt midagi väga suurt ei korraldanud:
  • 4.etapil tõlgendasin olukorda kinnikasvanud lagedale jõudes valesti, lisa 30sek.
  • 5.etapp otse minnes läksid süsteemid segi ja lõpp vajus käest. 60sek.
  • 16.KP võtmise probleemid. 20sek.
tulemused

Kommentaare ei ole: