esmaspäev, 20. september 2021

Teateliiga finaaletapp Kirkkonummis

Tihti ei satu hea kvaliteediga võistlus nii Helsingi lähedale, kui see oli nüüd ja seejuures sobib võistlus ka  kalendrisse. Toimus Soome teateliiga viimane etapp, kõigest 40 minutise autosõidu kaugusel sadamast. Kokku oli 7 osavõistlust, isiklikult jõudsin kohale kolmele.

Jooksin esimest vahetust. Esialgu joosi peaaegu 2km soojaks enne kui orienteerumine peale hakkas. Sain jooksuvõistlustelt tuttava veremaitse suhu. Esimesed kontrollpunktid tulid rabedalt, füüsiliselt kiire algus oli ajumahu röövinud ja ei näinud kohe vajalikke objekte maastikul. 



Õnneks võistlejaterivi oli pikk ja päris üksi ei jäänud. Kuid selleks, et pundis püsida pidin pidevalt end tagant sundima ehk siis olin selgelt mugavustsoonist väljas. Rajavalikuid tegin pigem teiste järgi, sest teadsin, et üksi ma lihtsalt ei jõua samas tempos pingutada. Punkti tuli siiski ise orienteeruda, sest kunagi ei teadnud, kas on hajutus ja enne punkti muututi sageli ebakindlaks ja oli võimalus mõned kohad ettepoole saada.

Üheksanda punktini taktika töötas, hiljem GPS-jälgimise järgi näen, et oli täitsa pundis sees. Metsas kusjuures ei tundunud nii suur seltskond olevat. Aga siis sai teiste ära kasutamine karistatud, lasin end vedada natuke liiga pika kaarega end hajutusse ja veel järgmisse ka teiste järgi mitte kõige paremat teevalikut pidi.

Viimased punktid läksid sujuvalt ja päris paljud, kes enne siplesid minu ümber, kadusid metsa vahele ära. Esimesed 10 minutit oli võimalik lambita joosta, kuid siis tuli lamp kaardi lugemiseks tööle panna ja raja lõpus oli juba nii pime, et täistuli oli igati kasulik.

GPS-jälgimine



vaheajad


teekond

võistluse kodeleht

Natuke kahetised tunded on soorituse koha pealt, kuid pigem oli soorituses nii mõndagi head, mida saab kaasa võtta. Ega ma läinudki võidumõtetega rajale, tahtsin lihtsalt ühte kvaliteetset võistlust. Füüsiline tase on olnud nagu ta on käesoleval aastal, kui natukenegi tekib võimalus rohkem jooksmas käia, siis selles seltskonnas eesotsas või lausa eest ära joosta ei ole mingi probleem.

Võistkond lõpuks tulemust kirja ei saanud, kuna mehed langesid nagu õunad sügisel pots ja pots puuotsast alla. Sellepärast ongi hea esimest vahetust joosta, ei sõltu teistest.

Kommentaare ei ole: