esmaspäev, 15. aprill 2019

Kevätyön Viesti ja Ankkurirastit

Ajalugu kordub taas. Ka eelmisel aastal oli Soomes kevadel kuradima raske joosta ja orienteeruda. Nüüd muidugi on füüsiliselt põhja ladumine olnud sootuks teistsugune võrreldes eelmiseks aastaks valmistumisega. Eelmise aasta raske algus oli pigem üllatav, tänavu pigem täiesti loogiline. Kuna joostud on niivõrd vähe viimase poole aasta jooksul, siis sisuliselt on selline tunne, kus iga jooksusammu peab manuaalselt tegema, mitte süsteem ei keri end automaatselt.

Reedel toimus Kevätyön viesti, mis oli ühtlasi seitsmest teateliiga osavõistlusest esimene. Lasin end targu juba teise vahetusse panna, lihtsalt puudub see kiirus millega teistel isegi konksus istuda esimeses vahetuses. Kuid ka teises vahetuses sain teises suures grupis minema. Ka nendega koos jooksmine oli vaevaline, pigem jäin maha.

Kevätyönviesti toimub nii varakevadel, et võistluse ajaks langeb temperatuur miinuspoolele.  Nii oli algusest saati, olenemata (õhukestest) kinnastest külm joosta. Säilis vaid lootus, et ühel hetkel hakkab soe, kuid õnnetul kombel õnnestus teisel etapil pea ees kraavi kukkuda, nii et kogu ülekeha koos kinnastega oli märg, seega lükkus soojaks saamine veelgi edasi.

Orienteerusin pigem oma peaga, kuid pea ei jaganud üldse mida õigupoolest tegema peab. Kui muidu ikka keegi jooksis kusagil ees või taga, siis kaheksandasse minnes ei suutnud ma aru saada, mida kaardil kujutatud on ja tegin üle minutise kaare. Jätkasin üksi, kui alles raja viimaseks kaare alguses sain taas mingi seltskonna enda ümber.

Kui stardis oli 84 võistkonda ja sain vahetuse kohal 25, siis andsin ära 4 kohta. Kolmanda vahetuse järel olime 31.kohal. Laias laastus jooksime kõik lati alt läbi.
Kevätyön viesti tulemused



Laupäeval oli võistlusvaba päev ja tegin mõnusa 2 tunni pikkuse rattaringi.

Pühapäeval toimus Ankkurirastit, kus pakuti tavaraja laadset toodet. Raja esimene pool oli tehnilisem ja teine pool pikemaid valikuid pakkuv ning selgelt füüsilisem. Tehnilises osas suutsin küll plaani paika panna iga etapi jaoks, kuid teostus oli väga konarlik. Sain sisuliselt ainult paari etepiga kogu raja peale rahule jääda.
Ankkurirastit tulemused
Ankkurastit teekond

Mida siit õppida ja mida edasi teha? Füüsiline pool on nagu on, see peaks iga joostud kilomeetriga paremaks minema. Esialgu neid kilomeetreid eriti jõudsalt ei kogune, kuna jalga ei saa üle koormata. Kuid peas vasardab ainult mõte, et kas tõesti sujub minu orienteerumine ainult siis, kui jalad kerivad ja füüsilise poole pealt ei ole takistusi. Praegu tuleb igatahes kogu rada üksipulgi juppideks võtta, võrrelda oma teekondi teistega, teha omad järeldused.

Jalavigastus, kus on väike põletik sees, on käitunud hästi. Kui reedel öisel teatel andis mingil määral tunda, siis laupäeval oli täiesti hea ja pühapäeval ei andnud raja peal kordagi tunda. Nüüd esmaspäeval justkui midagi on tunda, kuid ei midagi hullu, pigem on hetkel suund selgelt tervenemise suunas.

Nüüd järgmisel nädalavahetusel on kavas Soome kevade kõige suurem orienteerumisüritus Finnspring, kus on laupäeval kavas tavarada ja pühapäeval teatevõistlus. Veedan kogu vahepealse aja Soomes, et teha lisaks võistlustele mõned kvaliteettreeningud.



Kommentaare ei ole: