teisipäev, 26. juuni 2018

Koprakarika 30 juubel - lenda vaba lind

Läks 10 aastat enne kui leidsin taas tee Eesti ühe suurima orienteerumisklubi suurimale kaubamärgile Koprakarikale. Noorte klassides sai peaaegu igal aastal kohal oldud, viimati 2008 aastal sai juuniorina põhiklassis osaletud. Vahepeal on kuidagi paus sisse tekkinud.

Kusjuures viimati, kui Koprakarikas toimus Palojärvel, olin ka ise joonel. Aasta oli siis 1997 ja võistlesin klassis H8 ehk nöörirajal. Siis sai perega suvitatud kolm päeva järve ääres. Otsisin välja ka toonased mälestused noormehest endast, isegi kaardid leidsin üles.
1997 aasta tulemused

1997 1.päev - vanasti joosti ka nöörirada 1:15 000 kaardiga

1997 2.päev

1997 3.päev

Palojärve nautimas


Finišis kompostrikaardiga majandamas


Kui nüüd tulla tagasi tänavuse aasta Koprakarika juurde, siis eesmärk oli lihtsalt kolm päeva nautida orienteerumist ja seda kodust mitte väga kauge autosõidu kaugusel. Teiseks eesmärgiks oli endast mitte kõike välja panna ehk pärast viimast päeva oleks veel tunne, et jõuaks veel ühe päeva sama kiirusega pingutada.

Konkurents polnud just väga tihe, kuid see ei seganud metsas leida parimaid valikuid. Üldpildis läks kolm päeva küllaltki stabiilselt. Esimene päev oli üks rabedamaid, kolmas päev taas küllaltki stabiilne ja ilma märkimisväärsete viperusteta. Kolme päeva peale tuli umbes nelja minuti jagu tehnilist praaki, mida saanuks vältida.
Nägu pärast kolme päeva, kui sees on veel tahtmine edasi joosta.

Füüsiliselt tundsin end kõik päevad hästi. Muidugi valdavalt hea või väga hea läbitavusega mets tekitas tunde, et jooksmine on imelihtne tegevus. Eks see paista, kui nüüd kogu järgneva 1,5 kuu orienteerumine kolib rohkem Läti suunas, kas ka seal joostes tuul tagant.

1. päeva GPS
2. päeva GPS
3. päeva GPS

Kopra lehelt leiab tulemused

Kõige suurema Kopraga autasustamisel

Kommentaare ei ole: