pühapäev, 3. juuni 2018

Balti MV Lätis - 2,5 minutit puudu täielikust õnnest

EMV nädalavahetuse järgselt keerasin suuna taas treeninglainele. Esmaspäeval pikem, pea 3-tunnine rattatreening. Teisipäeval 5-päevase vahe järel teine start staadionil, sellel korral 1500 meetrit ajaga 4:19 ehk sisuliselt 10 sekundit kiiremini kui Võrus joostud miil. Kolmapäev ja neljapäev rahulikumalt, neljapäeval kaks kiiremat 1km lõiku staadionil. Nii kolmapäeval kui ka neljapäeval tundsin end jooksutreeningutel väga hästi. Tuli end natuke tagasi hoida, et mitte end läbi põletada nädalavahetuseks.

Reedel suund Kagu-Lätti ja õhtul kerge model, mis andis aimu, mis sorti orienteerumine on nädalavahetusel tulemas. Modeli 1:15 000 mõõtkavas kaart oli niivõrd kribu, et kaardilt mingigi detailsema info välja lugemiseks pidi seisatama. Õnneks olin kompassi koos luubiga kaasa võetud ja tavarajal sai natuke paremini kaardilt info kätte.

Laupäeval oli stardirivi väga tugev, kokku oli kohal 51 meest ja starditi WRE punktide järgi pööratud järjestuses. Esimesed kaks etappi sain rahuldavalt sooritatud, korra küll seisatasin, kuid liikusin sujuvalt. Kolmas oli juba pikem etapp, mille nii planeerimise kui ka teostamisega oli raskusi, tagatipuks veel punkti juures minutine viga. Maastikuga arvestamise tegi keeruliseks asjaolu, et kaardil oli kasutatud 2,5 meetri joont ja neid jooni oli ikka väga tihedalt mõnes kohas. Nii tekkiski tunne, et tegemist on ülisuurte tõusudega, mida tuleb igal võimalusel vältida.

Pärast pikemat etappi ja kerget šokiviga pääsesin omas rütmis minema. Tagantjärgi GPS-jälgimises on hästi näha, kuidas liikusin teistest märgatavalt edukamalt ja võtsin kõvasti aega tagasi. Kaheminutiline vahe sulas kiiresti poole minuti peale.

Üheksas etapp või õigemini selle lõpp oli hirmutekitav, kuna lihtsalt polnud võimalik midagi välja lugeda, mis seal täpselt on joonistatud. Tähelepanuta jäi ka asjaolu, et tagant tulid tee ja siht vastu ehk tegelikult oleks saanud täie kiirusega suunaga läbi joosta. Pool minutit viga kirjas.

Järgnesid kaks soojendusetappi pikemaks etapiks, milleks mina ei suutnud leida ühtegi mõistlikku lahendust, mida soovinuks teoks teha. Ehk olin täpselt samasuguse lõhkise küna ees nagu ka kolmandal etapil. Kui puudub plaan, siis ei saa ka seda teoks teha. Kaotasin etapi alguses ukerdamisega väga palju aega.
tavarajal

Pärast joogipunkti/teeületust hakkas vähemalt minu jaoks füüsiliselt raskeim rajaosa, kuna kuumus oli teinud oma töö. KP15 kaotasin juurde 30 sekundit, KP17 20 sekundit. Etapil 19 läksin suunaga täiesti valesti välja ja jäin karistuseks tuulemurdu kinni, taas ajakadu minuti jagu.

19-20 etapi vahelisel edasi-tagasi jooksul nägin esimest korda konkurente ja sain tagasisidet, mis seisus olen. Paulins oli tunduvalt paremini rada läbinud, Sirmaisist olin märkamatult mööda pääsenud, Gvildysega oli seis tasavägine. Kõik see mõjus kui härjale punane rätik ja järgneval pikal teejooksul andsin jalgadele valu, et mind kinni ei püütaks ja mingigi edu püsiks.

Pikk teel pingutamine õnnestus ja sain sama hooga kuni finišini välja. Lõpptulemuseks sellel korral 8.koht, vaid 1:27 kolmandast kohast, võitjale kaotust 4:49. Võit või poodiumile pääsemine Balti MV tavarajal pole kunagi nii reaalne ja käegakatsutav olnud, kui see oli nüüd sellel korral. Kokku vigu sisuliselt sama palju kui võitjale kaotust, lisaks rajavalikutest kaotusi head mõned minutid. Potentsiaali on!
tavaraja finišis

Kuid kurvastamiseks pole põhjust, Balti MV on osa teekonnast, mitte lõppeesmärk. Tavarajast võtan positiivse poole pealt kaasa just hea ja kiire rütmi, mida raja esimeses pooles näitasin. Lisaks see, et ma küllaltki soojast ilmast olenemata suutsin raja viimasel osal korralikult pingutada.

Järeleaitamist vajavad kindlasti 1:15 000 kaardi lugemine jooksu pealt ja lisaks pikematel etappide planeerimine.

tavaraja teekond

Pühapäeval toimus teatevõistlus, kus jooksin tiimis koos Lauri ja Kennyga. Esimene vahetus läks minu jaoks küllaltki raske stsenaariumi järgi. Olin tavarajast nii tühi, et jalad ja pea ei toiminud mõistlikult. Alguse kiirenduse pidasin vastu, tegelesin ainult enda orienteerumisega. 15. minutil nägin veel juhtrongi ees liikumas, tekkis justkui lootus, et õnnestub veel järgi jõuda, kuid just siis jooksis aju kokku ja kaldusin kolmel järjest etapil mõistlikult trajektoorilt kõrvale, kusjuures iga kord vasakule. Kokku minut hävingut.

Raja teises pooles, pärast vaatepunkti, suutsin orienteerumist rohkem hallata, vaid ühel etapil saanuks paremini. Lõpuks andsin vahetuse üle neljandana, vahe liidriga 3 minutit. Sellest suurem enamus läks väsimuse nahka. Lauri tegi korraliku töömehe vahetuse ja puhanud jalaga Kenny andis oma tugeva panuse ja tõusime lõpuks teiseks, vaid minuti kaugusele lätlastest.

teate teekond

Kuid Balti MV nädal oli treeningmahu poolest juba sama kõrge kui hooaja alguses, siis nüüd järgmine tuleb veel mahukam. Ainult kodus diivanil tugevaks ei saa, enne vaja ikka trenni minna.
Balti MV koduleht
Tavaraja GPS jälgimine
Tavaraja tulemused
Teate GPS jälgimine
Teate tulemused

Tulles nüüd pealkirja juurde, siis täpselt nii oligi, et kui tavarajal oleks 1,5minutit parem olnud ja teates oleksime minuti paremini tulnud, siis oleks tavarajal poodiumil olnud ja teate võitnud. Aga jätame midagi järgmisteks võistlusteks ka!

Kommentaare ei ole: