esmaspäev, 18. aprill 2016

Soomes õppetunde saamas

Tegin nädalavahetusel Soomes kolm võistlusstarti. Reedel Turus WRE sprint, laupäeval lühendatud tavarada ja pühapäeval WRE lühirada.

Sprindi rajal silla ületus
Eelmisest nädalavahetusest taastumine oli kulgenud vaevaliselt. Käisin ja liigutasin end natuke vahepeal, ent lõigutrenni jätsin ära, kuna tundsin, et pole veel piisavalt puhanud ja ei hakanud allakäigutreppi tekitama. Sellegipoolest olin reedel Turu sprindil küllaltki kahvatu minekuga. Keha oli nii-öelda lukus: liigutasin, aga edasi ei liikunud. Tehniliselt oli päris keeruline rada tehtud, lisaks oli väga palju lähestikku asetsevaid punkte, mis ajasid segadusse ja millest tulenevalt 30 meest 102-st ei saanud tulemust kirja.

Tulemuseks 15.koht - lootsin palju paremat, kuid tagantjärgi vaadates oma nädalat ja olematuid sprinditreeninguid ei saanudki just metsikult head tulemust tulla. Seega kõik loogiline.
GPS teekond
tulemused

Laupäevaks lootsin, et sprint oli natuke organismi lahti tõmmanud, kuid kahjuks mitte. Orienteerumistehniliselt lagunesin raja teise pooles täielikult, kus kolm etappi järjest olin hädas. Üleüldiselt oli raja vältel probleeme sellega, et ei pannud paika plaani, mille järgi etappi läbida ja kui ei tea, kuhu minna, siis ei saa ka kohale jõuda. Tulemuseks 6 minutit viga ja päeva parimale kaotust 10 minutit.
GPS teekond
tulemused
vaheajad (ainult minu omad, näeb ideaalselt ära, kus on tehniliselt raskusi olnud)

Pühapäeval ootas ees WRE lühirada. Olin öösel saanud korralikult magada ja tundsin, et on olemas ka muud käigud peale aeglase ja mugavustsooni kiiruse. Tõusud olid küll vaevalised, kuid muus osas ma vähemalt tundsin, et ma teen midagi kiirema jooksu sarnast. Tehniliselt lipsas sisse üht koma teist. Kolmandasse ei jälginud suunda, neljandasse jäi enesekindlusest puudu. Üheksandesse jäi ründepunkt kasutamata ja läksin liiga üldiselt punkti võtma. Mõnes kohas kadus veel 5 sekundit, kuid üldiselt andis kogu nädalavahetuse ajal tunda see, et sisuliselt on jäänud üks hooaeg Soomes jooksmata ja enam nagu ei oskagi orienteeruda seal.
GPS teekond
tulemused
vaheajad

Ühesõnaga küllaltki vaevaline, kuid samas vajalik nädalavahetus. Eestis joostes võib orienteerumine lihtne olla, kuid mujal see nii ladusalt välja ei tule. Järgmine kord paremini!

Kommentaare ei ole: