esmaspäev, 11. aprill 2016

Rahuldav hooaja algus Pärlijõel - koondise katsevõistlused

Pilt: Sander Lembra
Hooaja avastarti sai oodatud pikisilmi juba mõned kuud, et näha, milline on nii füüsiline kui ka orienteerumistehniline tase pärast pikka talve. Võistlustele vastu läksin erinevate asjaolude tõttu küllaltki väsinud oludes, seda ka vaimselt, mis jätab hea võimaluse järgmistel nädalavahetustel endast rohkem välja pigistada. Ühtlasi oli tegemist koondise katsevõistlustega.
Kari ühel sirgel. Pilt: Külli Leola

Laupäeva pärastlõunal toimus kolmest planeeritud stardist esimene. Põhiklassid lasti ühisstardist rajale. Alguses pani Kenny üllatavalt kiire tempo peale ja ma ei hakanud esialgu end järgi forsseerima, nii pusisingi rohkem ülejäänud seltskonnaga kuni liblikani, mil nägin konkurente viimast korda. 
Pärast K-punkti. Pilt: Sander Lembra

Rada jätkus minu jaoks üksi, mistõttu polnud mul oma positsioonist halli aimu ka. Pidasin loogiliseks seda, et ainult Kenny võib ees olla ja ülejäänud taga, kuna liblikas ma midagi suurt korda ei saatnud. Tagantjärele saabki öelda, et mets oli niivõrd peitlik, et isegi, kui vahe oli pool minutit, siis teist jooksjat ei märganud.

Finišis selguski, et Kenny oli lõpuni esikohal välja kihutanud ja seega kaks parimat kohta olid napsanud OK Ilvese liikmed. Füüsiliselt olid esimesed 10-15 minutit ja viimased 10 minutit rasked, ülejäänud rada sai mõnusamat sammu nautida.
tavaraja teekond


Õhtul, pimeduse saabudes, ootas ees öine sprint Võru linnas. Konkurendid üritasid juba enne starti hirmu nahka ajada, kui rajale mindi maika, lühikeste pükste, kergejõustiku naelikute ja korraliku lambiga. Mina panin neile vastu sooja pesu, kinnaste, tossude ja hiina seasilmaga. Sellel korral jäi peale tagasihoidlikum varustus ja pikkadel sirgetel rakendatud kiirus.
Jalutuskäik Võru linna vahel. Pilt: Külli Leola

Vähese valguse tõttu oli natuke keeruline paaril korral kaardilt vajalikku infot kätte saada, kuid üldjoontes punktide läbimine õnnestust. Füüsiliselt oli päevane jooks selgelt kehas tunda ja vaid mõnel üksikul lõigul sai kasutatud täit potentsiaali.

Öise sprindi teekond

Pühapäevaseks lühirajaks olin täiesti kapsas. Keskendusin liiga oma füüsilise keha edasi vedamisele ja nii jäi kohati ka orienteerumine tagaplaanile, mis tingis lõpuks selle, et Tõnis püüdis mind kahe minutiga kinni. See natuke pani väga kangeid lihaseid kiiremini liikuma, et mitte Tõnis mööda lasta. Teate küll, uhkus ei luba ;) Lõpuks päeva neljas tulemus. Kui tegemist oleks olnud treeninguga, siis oleksin päris suure osa rajast kõndinud.

Lihavõtte lühiraja teekond

Eestlane ja välismaalased. Sain endale käru, millega saab hakata ülejäänud nänni võistlustel koju vedama. Pilt: Sander Lembra


Kokkuvõtvalt võiks öelda, et tegemist oli rahuldava nädalavahetusega. Tundsin füüsiliselt nii head kui ka halba minekut ja tehniliselt oli samuti eredamaid hetki. Kindlasti saanuks sprindi ärajätmisega programmi leevendada, kuid kes ütles, et algus peab kerge olema. Õnneks järgmisel nädalavahetusel ei tule ühe ööpäeva jooksul kolme starti teha, vaid need jagunevad ilusti kolme päeva peale.

Jõuga läbi metsa. Pilt: Sander Lembra

Kommentaare ei ole: