kolmapäev, 23. september 2015

Soome MV teade

Nädalavahetusel sai taaskord tõestust fakt, et orienteerumisraja läbimiseks ei piisa ainult jooksuvõimest ja orienteerumisoskusest. Tõsiseks komistuskiviks osutus hoopis keskendumine. Jooksin avavahetust, kus läks rajale 72 võistkonda. Esimesse punkti minnes suutsin hoida külma närvi ja suurest siblimisest hoolimata ilusti oma punkti minna.
Teise etapi sooritusele ei ole võimalik isegi hinnet anda, tulemus on lihtsalt allapoole arvestust.

Kuid kino hakkas pihta teise punkti minnes, kus hakkasin belglase , Yannick Michielsiga, natuke jagelema (loe külg külje kõrval tõmbama) ja kaldusime täiesti ideaaltrajektoorist eemale. Tulemuseks täielik peata olek ja vandumine. Aega kulus selleks tohutult, 7minutit. Lohutada polnud end millegagi, vaid lihtsalt tuli jätkata raja läbimist. Kuna kaotus oli nii suur, siis kedagi kätte saada oli põhimõtteliselt võimatu.

Kolme punktiga järjest viga. Neist ühe puhul läksin punktist 10 meetri kauguselt mööda ja siis tulin  mõne aja pärast tagasi.
Üritasin siiski pingutada enda võimetele kohaselt. Orienteerumisega ei saanud ma ka ülejäänud rajal hakkama, ülejäänud rajal tuli kokku veel 5 minuti jagu vigu. Mis ma öelda oskan?! Tagantjärgi targana ja vähe pikemalt mõeldes oli põhjusteks lihtsalt see, et puudus plaan. Ma ei olnud enda jaoks paika pannud teekonda ja objekte, mis ma nägema pean. Kui puudub plaan, siis ei saa ka midagi teoks teha. Ehk juba eos olin määratud viga tegema.


Vaheajad, mis mind suhteliselt vähe rõõmustavad. Raja viimane osast saab ainult midagi head välja lugeda.
Oleks-poleks juttu jätkates siis viga tuli kokku 12-13 minutit, sama oli ka kaotus esimese vahetuse parimatele. 2/3 rajast liikusin üksi ja liikusin sama tempoga, mis liidrid. Tulevikus tuleb selliseid lollusi igatahes ennetada ja liikuda kindla plaaniga.



Praegusel hetkel toimub koondise laager Otepääl, mis on ühtlasi 2017 MM-le pürgijate esimene suurem kokkutulek. Kavas on erinevad treeningud maastikul koos kaardiga ja nende analüüs, lisaks veel seminarid jms ehk siis palju huvitavat ühe korraga. Reedest pühapäevani on aga Otepää kandis tugevad koondised kohal ja toimub Euromeeting. Distantsideks sprint, tavarada ja teade. Tulevad huvitavad võistlused.


1 kommentaar:

Kodulehe tegemine ütles ...

Tubli oled, edu!