pühapäev, 7. september 2014

Sõjaväelaste MM


Pealkiri võiks olla ka selline: „Siis kui Kristol tuli jalgadesse kiirus, olid võistlused juba läbi“.

Pärast Itaalias toimunud MM-i juuli alguses olin kogu ettevalmistuse suunanud Sõjaväelaste MM-le. Vahepeal joostud võistlused olid ainult üks osa ettevalmistusest. Augusti alguses saadud jalahäda segas küll ettevalmistust, kuid suures pildis sai kõik ilusti tehtud.

EMV tavarajast loobusin ka puhtalt selle tõttu, et hoida end nii füüsiliselt kui ka vaimselt erksana Sõjaväelaste võistlusteks, kuna EMV ja Sõjaväelaste vahele jäi ainult kaks päeva. Tagantjärgi peab tõdema, et vigane jalg ei oleks koormust vastu pidanud. Pärast reisipäeva oli vasaku hüppeliiges täiesti paistes ja tavaraja ajal andis samuti jalg tunda.

Võistlusnädala programm oli selline:
P reisipäev
E treening
T lühirada
K tavarada
N turistipäev Grazis
R teade (VIP jooks)
L reis koju

Kohe lühiraja esimestest meetritest oli tunda, et liikumine on vaevaline. Eriti andis see tunda laugetel tõusudel, kus kõndimisest ei jäänud palju puudu. Sisse lipsas palju väikeseid vigu, kokku u1:25. Keeruline oli näha tähiseid metsas, kus põhimõtteliselt puudus objekt ja tähis ka ei säranud vastu.

Tavarajaks lootsin, et lühirada tõmbas jalad lahti, aga kahjuks mitte. Minek oli sama puine ja seda mitte ainult jalgades, vaid kogu kehas. Vigadest hoolimata sain lätlase Artūrs Pauliņši esimeses liblikas kätte kahe minutiga. Vedasin ta järgmisse liblikasse ja siis läksime erinevatele kaartele, tema asus poolaka selga taga ajama ja mina jäin vigu tegema, kuna ei suutnud 1:15000 kaardilt vajalikku infot kätte saada.


Raja viimasel osal üritasin tühjaks pigistatud kehast viimast võtta, kuid kasutult. Finišis selgus, et lätlane oli nii kõvasti lõpus pingutanud, et jooksis 2 minutit tagasi ja 2 sekundit pealegi. See oli päeva valusaim hoop, mitte see, et tegu oli lätlasega, vaid et lasin ta oma kobistamiste tõttu minema.
tavaraja tulemused

Teate tiimi mul asja ei olnud, kuid lohutuseks sain joosta VIP jooksu pärast teatevõistlust, kus sai joosta samal rajal. Sain ajaks 31:45, sellest koguni 2:30 vigu mittetäieliku keskendumise tõttu. Selle juures ei andnud ma endast isegi kõike välja ja puudusid ka konkurendid, kes aitaks tempot hoida. Seega hea tunne nii jalgadesse kui ka kogu organismi jõudis kahjuks liiga hilja. Kahju, kuid selline see sport on.

Miks vormi õigel ajal ei olnud, on raske öelda. Ühe põhjusena näen päris pikka reisipäeva, mis kärpis ka kõvasti unetunde. Teiseks võibolla sai viimaste tugevate treeningutega üle tõmmatud. Kolmandaks võis sattuda lihtsalt halb päev, kuna hooaeg on olnud pikk ja keha võib olla juba küllaltki kurnatud ja nii võib vormi kõikumine, väikse perioodi kestel, olla päris suur.

Nüüd septembris ootavad ees järgmised võistlused:
13.09              EMV - pikk rada (Kooraste)
20.09              Soome MV sprint (eeljooks+finaal) (Lahti, Soome)
21.09              Soome MV teade (Mäntsälä, Soome)
27.-28.09          Suunto Games (Kuura, Võrumaa)

Kommentaare ei ole: