neljapäev, 4. märts 2010

EESTI JA TARTU ÜLIKOOLI ÜLIÕPILASTE 2010.a. MEISTRIVÕISTLUSED SISEKERGEJÕUSTIKUS


Vot sinna eksisin ära. Võtsin osa 1500m jooksust. Aega planeerida ei osanud, kuna pole väga ammu jooksnud individuaalselt staadionil ja sisehallist rääkimata(viimati võibolla 12.aastaselt). Aeg millest mõtlesin oli 4:30, aga seegi tundus püüdmatu. Kiirust kui sellist pole see talv põhimõtteliselt üldse teinud. Kavas on olnud vastupidavusele suunatud treeningud. Viimane lõigutrenn jääb eelmise aasta juunisse. Kuid enne starti väitis Jaagup, et minule peaks alla 3min/km vabalt tehtav olema.

Stardis oli 13nägu, nendest kolm orienteerujat said stardis tagumise rea kohad. Alguses kihutasid kõik minema, vahe esimesega oli laksust kohe pool sirget. Tollel hetkel tundus küll, et siin pole enam midagi teha. Kuid sellest hoolimata hakkasin uljalt vastastes mööduma. Ühel hetkel avastasin end kolmandal kohal, sinna jäin päris tükiks ajaks. Minu ees oli veel kaks jooksjat, üks oli minust umbes 15m ees ja teist ei näinudki enam. Sellises seisus olin mitu ringi, vahepeal üle õla tagasi vaadates paistis suurem grupp suhteliselt lähedal olevat. Vist kaks ringi enne lõppu läksin teisele kohale ja viimasel ringil möödus Lauri minust. Viimasel 200m toimus üldse väike tempolangus, mida ise tähele ei pannudki. Lõpusirgel õnneks viskasin pilgu jälle seljataha ja nägin, et Jaagup tuleb hirmsa kiirusega, see motiveeris järsule kiirendusele ning jõudsin sekund ennem üle joone. Aeg tuli 4:27,6. Kogu seda seika on raske meenutada, kõik toimus lihtsalt nii kiiresti. Kunagi kui uuesti mõnele sarnasele jooksule ära eksin, siis keegi võiks seda jäädvustada.

Enesetunde poolest kartsin märksa raksemat minekut. Ei oodanud, et võin poodiumile astuda. Ammugi siis sellist aega joosta.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Viren võitis ja sina olid kolmas, kas Lauri oli siis teine?

Kristo ütles ...

Lauri oli teine ja Jaagup on see kukkuja seal pildil.

Peeter ütles ...

kõik üle 40 sekundi on juba vastupidavus!!!

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...

Jah, ilmselt nii see on