kolmapäev, 18. november 2020

Eesti parim mees orienteerumisjooksus 2020

Uskumatu, kuid läinud nädalavahetusel valiti mind esmakordselt parimaks meheks orienteerumisjooksus. Tegemist ei tavalise EMV medaliga, mida on juba paarkümmend tükki, vaid midagi enamat. See näitab, et midagi on õigesti tehtud ja see on orienteerumiskogukonnale silma jäänud.

Parimate autasustamisel. Pilt: Doris Kudre

Õnneks ei ole ma ise seda endale külge kleepinud, vaid sellise tulemuse andis EOL kuuluvate klubide hääletus. Lisaks võitsin käesoleval aastal Eesti orienteerumisjooksu meeste edetabeli ja esmakordselt oli võimalus ka põhiklassi o-jooksjal medalijahis edu saavutada ja ka sealt tuli kätte puhas kuld.

Järgnevalt mõne sõnaga lähemalt:

Aasta 2020 on igatpidi olnud teistsugune, kui seda on olnud eelnevad. Talvel sai treenitud teadmisega, et tulemas on kahed tiitlivõistlused. Sprindi MM Taanis ja metsa EM Eestis. Reaalsuses rahvusvahelisi mõõduvõtte ei toimunud ja kogu fookus suundus kodukamaral toimuvatele võistlustele.

Koduse EM edasi lükkumine oli kindlasti paljude silmis halb, kuid minu jaoks oli see isegi positiivne, et tekkis kaks lisa aastat end ette valmistada. Ma ei oleks tänavu olnud valmis nendeks võistlusteks ja tulemused oleksid olnud pigem kesised, kui suurepärased. Üks põhjus oli ilmselt selles, et talvel jäid treeningkoormused vigastuste/haiguse tõttu madalaks ja sisuliselt alles aprillist, kui pidanuks algama hooaeg, sain heal tasemel treenima hakata. Kui oleks aga hooaeg aprillis alanud, siis mõned eredamad sähvatused oleksid olnud hooaja peale, kuid hooaja lõpp oleks olnud väga sarnane aastale 2019, kus füüsiline võimekus langes madalale tasemele ja sealjuures ka tulemused.

Kuid kuna aprillist sai korralikult treenida ja ka veel mais, juunis ja juulis, siis neljakuise ettevalmistuse pealt oli hea minna vastu lühikesele hooajale. Alguses muidugi ootusärevalt, kuna väga keeruline oli prognoosida kevadsuvise ettevalmistuse vilju.

Kalender oli tihedalt võistlusi täis pikitud. Nälg ja tahtmine oli sisuliselt iga nädalavahetus joonel olla. Tähtsaimateks võistlusteks võis ilmselgelt pidada Eesti meistrivõistlusi, mida kokku oli seitse distantsi nelja nädalavahetuse peale.

29.august EMV sprint Narvas - pronks

29.august EMV öine Narva-Jõesuus - hõbe

30.august EMV sprinditeade Narvas - võistlus tühistati

5.september EMV tavarada Soolamägedes - pronks

12.september EMV lühirada Vetlas - hõbe

13.september EMV teade Vetlas - hõbe

4.oktoober EMV pikk rada Valgehobusemäel - kuld

Igalt alalt medal ja just see võiski paljudele silma jääda. Muidugi võiks paljude startide kohta öelda, et ma ei ole rahul nendega ja olen pettunud, kuid tõele au andes, siis kõik need tehtud sooritused peegeldasid minu hetke taset. Ma ei näe põhjust nina krimpsus käia. Muidugi ma teen analüüsi, vaatan üle probleeme valmistanud kohad ja ka hästi välja tulnud lõigud. Lõppkokkuvõttes on tegemist protsessiga ja arenguruumi on piisavalt.

Orienteerumine on elustiil - näeme maasikul!

Aasta 2020 viimase võistlusstardi, Tallinn sprint weekendi knock-out sprindi finaali, eel. Pilt: Reigo Teervalt.



Kommentaare ei ole: