teisipäev, 2. juuli 2019

Kapa-3

Kapa-3 on küll meie lõunapoolsete sõprade suurim o-võistlus, kuid siiani kuidagiviisi jäänud minu poolt puutumata. Suure tõenäosusega oleks tänavugi, kuid kaks esimest päeva olid koondise katsevõistlusteks MM-le. Võistlus iseenesest oli hästi korraldatud, kaardid isegi üleliia täpseks joonistatud.

Kapale eelnevatel nädalatel võtsin rahulikult. Pärast Soome MK-d ei teinud sisuliselt ühtegi kiiret liigutust, et kevadisest suurest võistlemisest natuke välja tulla ja intensiivsusest puhata. See aga tähendas, et keha oli muutunud loiuks ja kiirused polnud enam need.

Esimene päev pakuti alamõõdulist tavarada. Mingi maani suutsin täiesti korralikult orienteeruda ja teistega võrreldes isegi pingutada, kuid siis raja viimase kolmandikuga kaotasin mitmeid minuteid juurde. Seda nii eksimuste kui ka füüsilise tõttu.

Teist päeva, kui kavas oli lühirada, suutsin võtta juba märksa tõsisemalt. Kuna tegemist oli WRE võistlusega, siis stardiprotokoll tehti WRE punktide järgi ja nii sain startida tagant teisena. Sooritus sujus ilma suuremate viperusteta. Tagantjärgi leiab palju norimise kohti, kuid kordagi ei kadunud sooritus käes ja kahtlemata oli tegu tänavuse hooaja parima lühiraja stardiga. See peegeldus ka tulemustes, kui parimale oli kaotust natuke üle kahe minuti.

Kolmandal päeval oli taas lühemat sorti tavarada. Kuna kolmas päev ei olnud enam koondise katsevõistluseks ja mõne päeva pärast hakkas Norras viimane koondise ettevalmistuslaager MM-ks, siis võtsin natuke rahulikumalt. Tagantjärgi üllatusena oli ikkagi küllaltki konkurentsivõimeline, kui tund oli joostud, siis oli liidrist maas 3 minutit, kuid siis sooritus natuke lagunes ja 15-16 minuti asemel läksin finišisse 20 minutit.


Kui oleks kolmandal päeva lõpu normaalselt jooksnud või üldse kolmandal päeval kiiremini jooksnud, siis oleks kolme päeva kokkuvõttes kolmas positsioon tulnud. Kuid üldkokkuvõttes hea tagasiside hetke seisust.

Nüüd ootab ees viimane laager Norras, mille sisse jääb ka kaks võistlusstarti, mida enamus koondisi kasutab viimaste katsevõistlustena.

1.päeva GPS
2.päeva GPS
3.päeva GPS

Tulemused

Kommentaare ei ole: