teisipäev, 24. aprill 2018

Eriti magusad võidud Jüriööl

Pikkade traditsioonidega Jüriöö teatejooks jõudis oma järjega otse kodulinna südamesse. Selleks kulus 59 aastat. Ühelt poolt tore, et jõudis, kuid olgem ausad, selle võistluse koht on metsas. Kuid sellest olenemata sai võtta võistlust täie tõsidusega. Tänavu oli minu jaoks võistlusel mitu eesmärki, ühte neist sain mõjutada, teise puhul lihtsalt pöidlad pihus kaasa elada.

Esimeseks eesmärgiks oli võita taaskord esimene vahetus, teiseks võistkondlikult võit saavutada. Mõlemad tehtud ja kuhjaga. Üle pika aja sain tunda enne starti meeldivat pinget, mille olin sisuliselt ise endale tekitanud eelmiste aastatega. Kui eelmisel aastal oli kuus esimese vahetuse võitu koos, siis nüüd tuli seitsmes. See tähendab, et lõpuks olen jõudnud ühele pulgale legendaarse Tiit Taliga, kellel on täpselt sama palju avavahetuse võite.

Unistus, mis kunagi tundus sama kauge nagu kuu maast, on kätte jõudnud. Toilas 2007 tuli esimene, järgmised 2009, 2010, 2014, 2015, 2017 ja nüüd 2018. 2008 ja 2016 jooksin samuti esimest vahetust, kuid siis ei õnnestunud end realiseerida, ülejäänud aastad olen kolmandat ja viiendat vahetust jooksnud.
Raja esimene pool.

Raja teine pool. Võistluskaardid olid selle võistluse üks suurimaid fopaasid. Aga oli ka mitmeid muid korralduslikke etappe, mis rikkusid head elamust. Alustades kaardist, punktide valedest asukohtadest, aktiveerimata punktidest, lõpetades asjatundmatute kommentaatorite ja pressiteatega. Kurb, see ei ole viis, kuidas orienteerumist Eestis populariseerida.

Esimese vahetuse heitluses pidasin oma suurimateks konkurentideks Atsi ja Sergeid, kes mõlemad on näidanud tänavu, et jooksu taha ei tohiks neil midagi jääda. Õnneks suutsin kahe sprindientusiasti vastu koduväljakul kaardid enamjaolt õigesti lauda käia ja lõppkokkuvõttes nende alistamisega probleeme ei olnud. Raja esimesel osal sai ilmselt natuke liiga kiiresti joostud, kuid õnneks ka konkurendid väsisid. Ühtlane kiire jooks oleks hetkel parem tagasiside olnud. Kuid sellest ei ole midagi, positiivse poole peale saab panna 10 lööki kõrgema keskmise pulsi kui ülejäänud selle aasta võistlustel.
Võidukad Ilvesed koos Kalevipojaga.

Järgmised vahetused tegid korralikult oma töö ära, hoidsid ilusti liidripositsiooni. Neljandas vahetuses langesime korraks kolmandale positsioonile, kui liidritega kärises vahe kahe minuti peale, kuid see oli Eesti parima sprinteri jaoks ainult veerandtunni küsimus olukord enda kasuks keerata. Nii jäi au riivamata ja võit läks just klubile, kes antud linnas olnud aktiivne juba mitukümmend aastat. Aitäh Hannula, Oliver, Kaisa ja Kenny!!! Järgmine aasta taas lahingusse!

Ülejäänud tulemused
GPS jälgimine
ERR spordiuudis

Järgmine nädalavahetus ootab ees Rootsis järgmine teatevõistlus, kevadine põhjamaa orienteerumisklubide suursündmus Tiomila. Meeste võistluses on joonel 330 võistkonda, igas 10 nägu. Kangasala SK-s on au joosta esimest vahetust.

Kommentaare ei ole: