esmaspäev, 13. juuni 2016

Kodune Balti MV

Euroopakate järgselt sai rahulikumalt võetud ja pigem aeroobsetele treeningutele keskendutud. Käisin mõnel päevakul, sealjuures kaks päeva enne Balti MV-d Tartu orienteerumisneljapäevakul 1:15 000  mõõtkavaga harjumas. Neli päeva varem, teisipäeval, sai täiesti spontaanselt pärast tööpäeva otsustatud, et lähen tunnike hiljem Tamme staadionile 1500 meetrit starti. Jooksu lõpetasin ilma suure väsimuseta ajaga 4.17,51. Jalad lihtsalt ei käinud kiiremini ringi tollel päeval, kuigi mootor lubas enamat.
Tavaraja vaatepunkti läbimine

Nii nagu ülejäänud eestlaste elu-olu, kostitas ka Baltikaid korralik vihmasadu ja jahedamad soojakraadid. 14,5 km tavarada kulges minu jaoks heitlikult. Kohati olin väga asjas sees, liikusin kiiresti, orienteerusin täpselt, vahepeal jälle nagu ei olnud üldse asjas sees. Justkui nagu tahaks hästi joosta, kuid ei tee selleks midagi. Kui mingeid väikseid pudinaid mitte arvestada, siis kokku tuli vigu umbes 6,5 minuti jagu. Võimalus poodiumile pääseda olnuks reaalne, kuid mitte sellise planeerimatusega. Tulemuseks 36 startinu seas 9.koht, eestlastest 4.
tavaraja GPS, tulemused

Tavaraja finiš


Teate start

Teates jooksin Eesti teises võistkonnas koos Tõnise ja Peetriga. Soovisin joosta esimest vahetust, et natuke minna endale tõestama, et olen võimeline hästi orienteeruma. Kuid jälle, kui puudub plaan, siis ei saa sinna ka jõuda. Alguses läksin kohe oma tegema, kuid takerdusin juba kolmanda punktiga ja pärast seda viga hakkas trall koos teistega pihta. Lasin teistel ennast rohkem häirida, kui neist kasu lõigata. Oleks soovinud joosta sarnast jooksu nagu seda oli EMV teatel Juudakunnus. Mingil hetkel sain tegevused kontrolli alla ning võistluskeskusesse ja sealt natuke edasi olin juhtoina rollis. Teel
viimasesse aga toimus midagi, mida ei oska ette ka näha, kui üritad oma positsiooni kaitsta. Järsku käis mäest mööda loha alla joostes üks karjatus ja maamats ning olin kinni põlvest ülevalt poolt okastraadis. Sikutasin end tükk aega enne, kui sellest lahti sain. Reied olid pealt päris katki, kohati ka üsna sügavalt. Pükstest miskit suurt alles küll ei jäänud, prügikasti rida. Nii loovutasin avavahetuse teise koha neljanda vastu. Tõnis suutis ka end vigaseks joosta, sai pärast EMO-s ristpistega õmblused pea peale. Peeter vedas meid välja teenitud kuuendal kohal meid metsast välja.
teate GPS, tulemused
Teate start, taustal kohe Team 2017 peatoetaja


Kokkuvõtteks nii palju, et hea poole peale saab tõsta füüsiliselt parema mineku või vähemalt tunde, et kui pingutada, siis keha reageerib ja on võimeline ka kasvõi korraks kiiremini jooksma. Järgmisena ootab ees neljapäeval Huippuliiga Kouvolas ja nädalavahetusel juba orienteerumises teatevõistluste kuningas Jukola, kus jooksen Kangasala SK viimast vahetust.

Kommentaare ei ole: