teisipäev, 13. jaanuar 2015

Suusaorienteerudes tugevaks

Pariisis oli lund külluses
Kuu aega on möödas sellest ajast, kui põlvele matsu sain. On olnud halvemaid päevi ja paremaid. Alguses andis põlv sisuliselt iga treeningu juures tunda, kuid nüüd kisub põlv valusaks ainult näiteks pärast pikka autosõitu või siis üle 15 minuti jooksmisel. Just viimasest olen hoidunud, ei ole hakanud jooksmaminekuga kiirustama, kevadiste startideni on piisavalt aega. Kuu ajaga olen jooksnud ainult 2 tundi, kuid see ei tähenda, et ma trenni ei tee.

Kuna alguses andis põlv tunda igas asendis, siis kasutasin suusatades ainult paaristõukeid. Lumeolud olid väheke kitsad Tartu kandis, seega oli treeningringiks Tehvandi, kus sai päris mitmel korral vähemalt 1,5 tundi paaristõukeid kühveldatud. Kuigi ka seal andis põlv tunda alguse poole, siis soojaks saades lõpetas seegi valutamise.

Kui juba suuskadel liikumine nii tavapäraseks on saanud, siis olen ka suusa-o-d natuke avastanud. Detsembri lõpus käisin Värskas suhteliselt väikse lume peale navigeerimas. Nüüd kahel nädalalõpul on tee viinud Lääne-Virumaale, kus Rakvere OK on näinud kõvasti vaeva ja läbi viinud nii suusa-o treeninguid kui ka võistlused. Esimesel korral sai sisuliselt suusatatud pooleldi mulla peal, kuid tol hetkel oli lund piisavalt võrreldes ülejäänud Eesti lumeseisuga, suusk siiski libises. Teisel nädalalõpul käisin Estonian Ski-o Weekend-il, kus olin läbisõitja. Kontrollisin nii suusaradade võrku, punktide asukohti, punktinumbrite vastavust kui ka punktide töötamist. Õnneks oli Rakvere OK-l kodutöö korralikult tehtud ning viimase hetke muudatusi ei pidanud tegema. Ka lund oli Pariisis korralikult nii et sai kahel päeval tunda korralikku talve.


Nüüd üle mitme talve sai end taas Tartu Maratonile kirja pandud. Kui nüüd sama hooga suusakilomeetreid edasi koguda, siis nii head ettevalmistust polegi varem maratoniks teinud. Hetkel on koos 650 km ja maratonini on jäänud üks kuu, seega lisa on tulemas, ilmselt nokitseb 1000 km ikka täis.

Lisan mõned kaardid suusa-o-st.

Värska treening lumekirme peal

Värska treening

Tapa 

treening Lasilas

treening Lasilas
Estonian SKI-O Weekend


Kommentaare ei ole: