laupäev, 9. jaanuar 2010

Mägede küla

Nädala viis esimest päeva veetsin Valgehobusemäel koos Eesti koondise noortega. Mõnus vahepala Tartus treenimisele, kuigi kui nüüd tagasi vaadata, siis olengi viimase kolme nädala jooksul ainult kolm päeva kodulinnas treeninud. Antud laagrikohast ootasin eelkõige häid suusaradu, kus oleks mõnus liikuda. Kuna olin varem samas kohas just talvel laagris olnud, siis olid tingimused teada.

Valgehobusemäe suusaradades pettuma ei pidanud, sõita oli võimalik 5km ja pisut kergemal 3km rajal. Kahjuks ei tõmmatud jälge sisse Jänedale minevale rajale, nii olingi sunnitud sõitma enamasti ühel ringil. Arvuliselt läbisin 5km ringi kokku 23korda ja 3km 1korra. 5km ringil on tõusu 159m ja 3km-l 57m, nii tuleb välja, et laagri jooksul sai suuskadel kokku võetud 3714m tõusu.

Lisaks suusatamisele tuli 30km jooksu ja kaks orienteerumisharjutust 40-50cm lumes. Esimene o-trenn oli 7,5km pikk ja selle läbimiseks kulus poolteist tundi. See oli omamoodi mõnus, kuna lumi oli nii pehme kui ta veel üldse olla saab. Nii et kui tuli mõni kukkumine ette, siis lumi oli kui vatt, millesse oli mõnus maanduda. Teine o-trenn oli öine paaristeade, kus oli kolm ringi.





Kahjuks laagri lõpus suutsin natuke tõbiseks jääda. Alguses väljendus see ainult kinnise nina ja tugeva köhaga, kuid nüüd laupäeval oli kerge palavik. Kuid pühapäeval oli enesetunne juba hea ja on lootust, et homme võib juba trenni minna.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis teate ringi ajad olid?

Kristo ütles ...

kehvad olid:
1. 7:10
2. 6:00 (sain max pulsiks 172)
3. 7:48 (4korda käpuli, 2korda lamp peast)

Anonüümne ütles ...

Ma sain:
1. 6:22 (jooksin silmad kinni)
2. 5:27 (sain keskmiseks sinu maksimumi)
3. 7:26 (sain oraga kubemesse; lumi läks kossi sisse)